More


  Manifestări organizate la Satu Mare de 31 Mai, Ziua Mondială fără Tutun

  - Advertisement -

  Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin organizarea, la nivel naţional, de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă. Anul acesta, Ziua Mondială fără Tutun, având ca temă ”Tutunul și bolile cardiovasculare”, este dedicată asocierii între consumul tutunului și bolile cardiovasculare.

  Obiectivele campaniei de marcare a Zilei Mondiale fără Tutun 2018 îşi propun să sublinieze legătura dintre consumul de tutun și bolile cardiovasculare, să crească gradul de conștientizare globală privind riscurile bolilor cardiovasculare ale consumatorilor activi și pasivi şi să creeze oportunități de promovare a sănătății inimii, prin protejarea oamenilor de produsele din tutun.

  În acest sens Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare derulează, în perioada 29 – 31 mai 2018, activităţi de sensibilizare şi informare cu privire la efectele nocive asociate fumatului, astfel:

  În data de 30.05.2018, între orele 10.00-12.00, la Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” s-a desfăşurat Concursul judeţean de cunoştinţe „Ţigara, prieten sau duşman?”, la care au participat 16 echipe compuse din câte 2 elevi din cadrul a 5 unităţi de învăţământ gimnazial. Concursul reprezintă faza finală a proiectului local cu acelaşi nume, desfăşurat pe parcursul anului şcolar 2017-2018 în cele 5 unităţi de învăţământ: Şcoala gimnazială „Mircea Eliade”, Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare, Şcoala gimnazială „Bălcescu-Petofi”, Şcoala gimnazială „Constantin Brâncoveanu”.

  În data de 31.05.2018, vor fi distribuite 1500 de scrisori de sensibilizare şi conştientizare a părinţilor elevilor din clasele primare din municipiul Satu Mare. Acţiunea reprezintă o iniţiativă a Echipei Intersectoriale Locale pentru Prevenirea şi Combaterea Exploatării Copiilor prin muncă, Prevenirea violenţei asupra copilului şi a violenţei în familie.

  În data de 31.05.2018, între orele 10.00-12.00, în Grădina Romei, vor avea loc activităţi de sensibilizare şi conştientizare, alături de instituţiile membre ale Comisiei de Monitorizare a Activităţii Preventive de la nivelul judeţului Satu Mare.

  În perioada 29-31.05.2018, se vor desfăşura activităţi de sensibilizare şi conştientizare a persoanelor private de libertate, aflate în Penitenciarul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img