More

    Violență în creștere la Satu Mare

    În primele patru luni ale acestui an, numărul cazurilor de violență înregistrate în municipiul Satu Mare a crescut de trei ori față de aceeași perioadă a anului trecut, se arată într-un raport prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de conducerea Inspectoratul Județean de Jandarmi. În aceeași perioadă de timp, au fost aplicate peste 600 de amenzi în ceea ce privește ordinea publică.

    Peste 80 de cazuri de violență
    Numărul cazurilor de violență în municipiul Satu Mare s-a triplat în acest an față de anul 2017, conform raportului IJJ prezentat de șeful Inspectoratului de Jandarmi Satu Mare, Ovidiu Popa. Astfel, în primele patru luni ale anului trecut s-au semnalat la 112, numărul de urgență, 28 de cazuri conflictuale. Anul acesta, însă, au fost semnalate 84 de astfel de cazuri. Tot în 2018, de la începutul anului, au fost aplicate 204 avertismente și 622 de amenzi în ceea ce privește ordinea publică.

    Demn de remarcat este și faptul că jandarmii sătmăreni au fost solicitați să intervină la cazuri cel puțin ciudate. Au fost chemaţi fie să alunge câini din faţa unei locuinţe, fie să alunge un şarpe dintr-un “garaj”. Nu de puţine ori, jandarmii au fost chemaţi să asigure paza ambulanţierilor în cazul unor persoane muşcate de câine.

    În stradă de Zilele Orașului
    Tot în cadrul întâlnirii de presă de ieri, șeful IJJ a mai precizat că, de Zilele Orașului Satu Mare, jandarmii sătmăreni vor fi prezenți la datorie. Aproximativ 150 de jandarmi vor fi implicați, atât din Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare, cât și Gruparea Mobilă din Cluj. Numărul jandarmilor implicați este unul aproximativ, 150 fiind numărul minim. Cu cât participanții vor fi mai mulți, cu atât numărul jandarmilor mobilizați la datorie va crește.

    Salvează vieți donând sânge
    Jandarmii sătmăreni nu doar intervin în cazuri dificile, dar și salvează vieți donând sânge. Având în vedere lipsa de sânge din centrele de transfuzie din România, jandarmii sătmăreni se alătură donatorilor de sânge din județ și din țară.

    Până acum, prezența jandarmilor la centrele de transfuzie a fost mai discretă, de acum, însă, participarea acestora efectivă va fi masivă. Jandarmii sătmăreni, în număr cât mai mare, vor fi prezenți la centrele de transfuzie pentru a dona sânge. Acest lucru se datorează faptului că la nivel județean, și nu numai, lipsa sângelui este tot mai mare.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE