More


  Hramul Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare

  - Advertisement -

  Sărbătoare mare pentru credincioșii romano-catolici din Satu Mare. Ieri, duminică (10 iunie), în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare a avut loc hramul Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare. Mii de enoriaşi au luat parte la hramul Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare, majoritatea lor fiind din municipiu, dar au venit și pelerini din diferite puncte ale diecezei, respectiv din țările vecine.

  Înainte de această slujbă, tot ieri, de hramul Inimii lui Isus, Sfintele Liturghii de limba română și germană au fost celebrate în biserica Calvaria. De la ora 8, Pr. Leabu Marius, capelan al bisericii Sfânta Treime din Baia Mare, a celebrat Sfânta Liturghie de limba română, iar de la nouă şi jumătate Pr. Kinczel István, paroh al comunității Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Satu Mare, în limba germană.

  Sfânta Liturghie de limba maghiară a fost celebrată în piaţa din faţa Catedralei Romano-Catolice, duminică, de la ora 11. Predica a fost rostită de Labancz Zsolt superior provincial al Ordinului Piarist din Ungaria.

  Înainte de hramul diecezan, vineri 8 iunie, pe ziua sărbătorii Inimii lui Isus, bisericile din Curtuișeni, Tarna Mare şi Tisa și-au celebrat hramul. În Curtuișeni de la ora unsprezece cu predica preotului paroh din Șimian, Nagy János Csaba; în Tarna Mare tot de la ora unsprezece cu predica preotului paroh din Micula, Antku István; iar în Tisa, de la ora optsprezece cu predica preotului Linzenbold Szabolcs, capelan din Sighetu Marmației.

  Respectul şi devoţiunea în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus are rădăcini de mai mult de un secol în dieceză, fiind introdus de Societatea lui Isus – ordinul iezuit. Centrul iezuiţilor din Satu Mare, biserica Calvaria, a fost de la început locul Sfintelor Liturghii celebrate cu prilejul sărbătorii Preasfintei Inimi a lui Isus.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img