More


  Reabilitarea Hotelului Dacia va începe în scurt timp. Proprietarii au fost la Satu Mare

  - Advertisement -

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a avut astăzi (vineri) o întâlnire cu Závodszky Péter, reprezentantul noului proprietar al Hotelului Dacia, căruia i-a transmis că dorește ca imobilul să fie renovat cât mai repede.

  ”Reabilitarea Hotelului Dacia trebuie să înceapă cât mai repede. Sătmărenii vor ca orașul să-și recapete clădirea- simbol. Am cerut noului proprietar să se apuce cât mai repede de lucru, să pregătească documentațiile și apoi să înceapă restaurarea. Din partea Primăriei Satu Mare vor avea tot sprijinul! Este momentul cel mai potrivit pentru renovarea imobilului Hotelului Dacia, având în vedere că Primăria Satu Mare va derula un amplu proiect de reabilitare a Centrului Vechi al municipiului Satu Mare”, a afirmat edilul Kereskényi Gábor.

  Kereskényi Gábor a mai subliniat că dorește ca municipiul Satu Mare să recapete o clădire simbol care de 11 ani se degradează pe zi ce trece tot mai mult.

  ”În privința Hotelului Dacia trebuie să avem o abordare pragmatică. Poveștile lansate în trecut cu expropierea imobilului, cu cumpărarea din bugetul local au rămas la stadiul de povești, iar acum cel mai important este ca acest imobil să fie salvat și să devină un punct de atracție important”, a mai spus primarul.

  Primarul a menționat că este momentul cel mai potrivit pentru renovarea imobilului Hotelului Dacia , având în vedere că Primăria Satu Mare va derula un amplu proiect de reabilitare a Centrului Vechi al municipiului Satu Mare.

  Finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, reabilitarea Centrului Vechi, în valoare de 6 milioane de euro, presupune reamenajarea Parcului Central și amenajarea unei zone pietonale între Casa Albă și Ceasul Electric.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img