More


  Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă din Satu Mare

  - Advertisement -

  Duminică, 24 iunie, va fi sărbătoare mare în cadrul Bisericii Ortodoxe din județul Satu Mare. Preacuviosul Părinte Timotei, starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă, va fi hirotonit și instalat în scaunul de Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului. Ceremonia de instalare va avea loc la ora 12.00, la Mănăstirea Scărișoara Nouă.

  Întampinarea și cazarea ierarhilor care vor onora cu prezența acest eveniment important din viata ortodoxiei sătmărene va avea loc sâmbătă, 23 iunie, la Mănăstirea Scărișoara Nouă.

  Duminică, dupa citirea Actului Patriarhal de Confirmare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei va oferi noului Arhiereu-Vicar: mantia, crucea și engolpionul, camilafca și cârja arhierească. Dupa acest ceremonial, Înalpreasfințitul Andrei îl va conduce pe noul Arhiereu-Vicar în tronul Arhieresc.

  Potrivit Protopopului Ortodox de Satu Mare, părintele Ioan Socolan, la evenimentul de la acest sfârșit de săptămână vor participa un numar de 11 arhierei.

  Staretul Mănăstirii Scărișoara, Timotei Bel, a fost ales în funcția de Arhireu-Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, cu titulatura de Sătmareanul în data de 24 mai 2018, de către ierarhii întruniți în Sinod la reședința Patriarhală.

  Arhim. Timotei Bel s-a născut în localitatea Rohia, județul Maramureș, în data de 13 ianuarie 1974.

  A depus voturile monahale la Mănăstirea Rohia în 1994, fiind hirotonit ieromonah în anul 2005. Din anul 2006 a îndeplinit funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

  Din anul 2006 este doctor în Teologie – Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img