În sprijinul cetățenilor. Platforma Satu Mare Smart City, lansată azi

Primăria Municipiului Satu Mare a lansat joi, 5 iulie, platforma Satu Mare Smart City, un proiect care reprezintă o premieră la nivel național. Evenimentul de lansare a avut loc începând cu ora 10.00, la Centrul Tehnologic de Inovare și Afaceri, fiind inclus în itinerarul Caravanei Smart City, lansată sub umbrela Asociației Române pentru Smart City.

În deschiderea evenimentului, Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate a făcut o scurtă prezentare a conceptului smart city, subliind faptul că la nivel național există deja foarte multe administrații publice locale care au implementat acest concept, precum cea din Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Iași sau Piatra-Neamț.

De asemenea, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a precizat faptul că, prin lansarea acestei platforme, administrația publică locală și-a propus interacțiunea cu cetățenii într-un mod eficient, simplu și accesibil, inclusiv de pe telefonul mobil.

“Am bucuria să anunț faptul că lansăm astăzi primul proiect smart city din România realizat de o companie din România cu resurse tehnice și umane locale oferind tuturor dezvoltatorilor posibilitatea integrării și a altor servicii și produse. Astfel, prin intermediul acestei aplicații cetățenii vor avea la îndemână soluții inteligente pentru a depune sesizări, a face o programare, pentru a realiza transferuri financiare direct de pe telefonul mobil. Pe viitor ne dorim integrarea și altor soluții în cadrul aplicației care privesc sistemul educațional, transportul public, siguranța cetățeanului și managmentul deșeurilor. Ca și orice alt proiect, la început va mai avea nevoie și de îmbunătățiri, însă rezultatele pozitive se vor vedea imediat”, a declarat Kereskényi Gábor.

Alături de primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, au mai fost prezenți și reprezentanții celorlalte instituții publice, subprefectul Altfatter Tamas și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba care au apreciat inițiativa implementării acestui proiect.

“Eu prin sistemul smart city înțeleg faptul că se va câștiga timp, iar în secolul XXI timpul este cel mai prețios. Eu aș vrea să învățăm să ne uităm înainte, să sărim niște etape pentru a eficientiza serviciile publice și cred că, acest lucru va deveni realizabil în măsura în care integrăm în acest concept și alte servicii precum transportul, sănătatea, urbanismul. Avem nevoie să lucrăm împreună pentru a dezvolta acest proiect pentru că o aplicație devine mai bună, cu cât este mai specifică!”, a subliniat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Subprefectul județului, Altfatter Tamas, a subliniat că prin intermediul acestei aplicații, cetățenii vor fi interconectați în timp real cu deciziile municipalități și cu tot ce se întâmplă în oraș.

“Eu cred că prin intermediul resurselor pe care le avem va trebui să facem publică existența acestei aplicații pentru ca în scurt timp cât mai mulți cetățeni să o poată utiliza. Personal vă doresc succes în implementarea acestui proiect și mă bucur că, în acest fel, cetățenii vor fi mai informați cu privire la proiectele de dezvoltare ale municipiului Satu Mare”, a precizat Subprefectul județului, Altfatter Tamas.

Spre deosebire de alte sisteme care permit înregistrarea pe bază de cont de facebook sau e-mail, aplicația Satu Mare City App permite înregistrarea cu un cont real, pe baza CNP-ului, însă cu respecctarea normelor și a legilor europene privind protecția datelor cu caracter personal.

Aplicația este disponibilă începând de astăzi la următoarele link-uri:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.cloud.cityapp.sm
iOS: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.cloud.cityapp.sm

Pentru orice problemă privind utilizarea aplicației, dacă aveți întrebări, vă puteți adresa echipei de implementare la adresa de e-mail: hello@primariasm.ro sau pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Satu Mare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...