În sprijinul cetățenilor. Platforma Satu Mare Smart City, lansată azi

Primăria Municipiului Satu Mare a lansat joi, 5 iulie, platforma Satu Mare Smart City, un proiect care reprezintă o premieră la nivel național. Evenimentul de lansare a avut loc începând cu ora 10.00, la Centrul Tehnologic de Inovare și Afaceri, fiind inclus în itinerarul Caravanei Smart City, lansată sub umbrela Asociației Române pentru Smart City.

În deschiderea evenimentului, Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate a făcut o scurtă prezentare a conceptului smart city, subliind faptul că la nivel național există deja foarte multe administrații publice locale care au implementat acest concept, precum cea din Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Iași sau Piatra-Neamț.

De asemenea, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a precizat faptul că, prin lansarea acestei platforme, administrația publică locală și-a propus interacțiunea cu cetățenii într-un mod eficient, simplu și accesibil, inclusiv de pe telefonul mobil.

“Am bucuria să anunț faptul că lansăm astăzi primul proiect smart city din România realizat de o companie din România cu resurse tehnice și umane locale oferind tuturor dezvoltatorilor posibilitatea integrării și a altor servicii și produse. Astfel, prin intermediul acestei aplicații cetățenii vor avea la îndemână soluții inteligente pentru a depune sesizări, a face o programare, pentru a realiza transferuri financiare direct de pe telefonul mobil. Pe viitor ne dorim integrarea și altor soluții în cadrul aplicației care privesc sistemul educațional, transportul public, siguranța cetățeanului și managmentul deșeurilor. Ca și orice alt proiect, la început va mai avea nevoie și de îmbunătățiri, însă rezultatele pozitive se vor vedea imediat”, a declarat Kereskényi Gábor.

Alături de primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, au mai fost prezenți și reprezentanții celorlalte instituții publice, subprefectul Altfatter Tamas și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba care au apreciat inițiativa implementării acestui proiect.

“Eu prin sistemul smart city înțeleg faptul că se va câștiga timp, iar în secolul XXI timpul este cel mai prețios. Eu aș vrea să învățăm să ne uităm înainte, să sărim niște etape pentru a eficientiza serviciile publice și cred că, acest lucru va deveni realizabil în măsura în care integrăm în acest concept și alte servicii precum transportul, sănătatea, urbanismul. Avem nevoie să lucrăm împreună pentru a dezvolta acest proiect pentru că o aplicație devine mai bună, cu cât este mai specifică!”, a subliniat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Subprefectul județului, Altfatter Tamas, a subliniat că prin intermediul acestei aplicații, cetățenii vor fi interconectați în timp real cu deciziile municipalități și cu tot ce se întâmplă în oraș.

“Eu cred că prin intermediul resurselor pe care le avem va trebui să facem publică existența acestei aplicații pentru ca în scurt timp cât mai mulți cetățeni să o poată utiliza. Personal vă doresc succes în implementarea acestui proiect și mă bucur că, în acest fel, cetățenii vor fi mai informați cu privire la proiectele de dezvoltare ale municipiului Satu Mare”, a precizat Subprefectul județului, Altfatter Tamas.

Spre deosebire de alte sisteme care permit înregistrarea pe bază de cont de facebook sau e-mail, aplicația Satu Mare City App permite înregistrarea cu un cont real, pe baza CNP-ului, însă cu respecctarea normelor și a legilor europene privind protecția datelor cu caracter personal.

Aplicația este disponibilă începând de astăzi la următoarele link-uri:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.cloud.cityapp.sm
iOS: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.cloud.cityapp.sm

Pentru orice problemă privind utilizarea aplicației, dacă aveți întrebări, vă puteți adresa echipei de implementare la adresa de e-mail: hello@primariasm.ro sau pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Satu Mare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Mircea Govor: “Avem un guvern de nota 1!”

Invitat miercuri seara în emisiunea Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, s-a declarat total nemulțumit de...

PNL nu a înţeles nici acum că este nevoie de un parteneriat real între cetăţean şi autorităţi, nu de bici

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că PNL nu a înţeles nici acum că “restricţiile şi îngrădirile la nesfârşit” nu reprezintă...

IOANA BRAN: “Am votat „pentru” considerând că sănătatea românilor este mai importantă decât orice dispută politică”

Cu 372 de voturi „pentru”, am adoptat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului Hotărârea privind încuviințarea Stării de Alertă pe întreg teritoriul...

Cu sau fără mănuși???

Dilemă mare în ultima vreme printre români. Sunt sau nu utile măștile? E legal să ni se ia temperatura la intrarea în supermarket? Ori,...

Parcul din zona Spitalului Județean Satu Mare a intrat în reabilitare

Parcul de lângă Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare a intrat în reabilitare. Anunțul a fost făcut ieri de către primarul Kereskenyi Gabor....