More


  Încă două localități sătmărene, propuse ca stațiuni turistice

  =

  Municipiul Carei şi oraşul Livada din judeţul Satu Mare se află pe lista localităților sătmărene ce ar putea fi declarate stațiuni turistice. Ministerul Turismului vrea să ateste nouă localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes local, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere pe site-ul propriu.

  Șanse mari  la finanțări nerambursabile
  În total, nouă localități din țară se află pe lista dată publicității de Ministerul Turismului. Acestea sunt: comunele Bîrsana şi Botiza din judeţul Maramureş, municipiul Carei şi oraşul Livada din judeţul Satu Mare, oraşul Cisnădie din judeţul Sibiu, oraşul Novaci şi comuna Polovragi din judeţul Gorj, comuna Rodna din judeţul Bistriţa-Năsăud şi comuna Vama Buzăului din judeţul Braşov.

  ”Localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes local şi vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. Având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, se arată în nota de fundamentare.

  Impact pozitiv
  Autorii proiectului de act normativ spun că impactul pozitiv este determinat de creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.

  ”Investitorii din domeniul turismului pot accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice. Prin realizarea acestor proiecte, localităţile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o creştere a numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă”, se mai menţionează în proiect.

  Având în vedere solicitările şi documentaţiile depuse de autorităţile administraţiei publice locale, Ministerul Turismului a procedat la verificarea îndeplinirii criteriilor legale, efectuând inclusiv vizite la faţa locului, se mai arată în nota de fundamentare.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img