More


  Tot mai mulți sătmăreni apelează la un designer de interior

  =

  Designul de interior este modul creativ în care este compartimentat, utilat și decorat un spațiu interior. Designerii de interior folosesc materiale, texturi și culori, în baza unor reguli și principii de design, pentru a crea spații care sunt confortabile și plăcute, în aceeași măsură.

  Kariklea David este o persoană comunicativă, îi place să ajute oamenii, îi place intimitatea căminului și faptul că poate conta mereu pe ajutorul familiei. De mică îi plăcea să reorganizeze, să reamenajeze spațiile în care trăia. Îi place arta, obiectele frumoase, decorațiunile. Astfel s-a născut și dorința de a urma un curs de design interior și de a profesa în timp, în acest domeniu. A urmat cursurile DallesGo și a avut-o ca profesoară pe Ileana Răducanu, redactor-șef Elle Decoration, un om minunat de la care a învățat foarte multe.


  REPORTER: Cât de scump este să angajezi un specialist în domeniu?

  Kariklea David: Unii zic că este un serviciu de lux, dar orice serviciu costă, atunci când chemi un profesionist să te ajute. Și este firesc să apelăm la un designer de interior când dorim să ne amenăjăm căminul cât mai frumos dar nu știm exact cum să facem asta. Designerul de interior din discuțiile purtate cu clientul, află ce-și dorește, cum își visează viitoarea casă. Pe urmă pregăteste un concept, vine cu propuneri, ținând cont de nevoile și bugetul clientului. La cerere pregătește un proiect complet de mobilare cu indicații privind cotele, așezarea în plan, prețul produselor alese și sursa lor. Astfel îi economisește mult timp și bani clientului.

  REPORTER: Cand intri într-o locație, ai schimba, de cele mai multe ori ceva?

  Kariklea David: Nu neapărat. Sunt spații care mă încantă, sunt un deliciu pentru ochii mei. În alte locații îmi trece prin cap că dacă mi s-ar permite atunci aș schimba un dulap, o canapea, sau aș adăuga cate ceva pentru a aduce puțină armonie în spațiul respectiv.

  REPORTER: Care este greșala majoră pe care o facem noi, românii în general în amanajarea locuinței?

  Kariklea David: Consider că păstrăm prea multe lucruri și ne încărcăm casa, rafturile cu tot feluri de bibelouri pe care se adună doar praful. Încărcăm inutil spațiile și nu alegem finisaje simple, materiale/obiecte durabile. Unii își amenajează frumos casa dar fiecare cameră are un alt stil, nu se păstrează firul roșu.

  REPORTER: Un apartament mic sau foarte mic poate fi amenajat cochet?

  Kariklea David: Da, sigur. E un challenge dar sunt atât de multe idei și soluții. Trebuie găsită doar varianta care să se potrivească cel mai bine și să reprezinte stilul de viață al clientului.

  REPORTER: Moda se schimbă mereu, cum arată casa anului 2019 în interior?

  Kariklea David: Anul viitor va fi unul dominat de nuanțe elegante, calde, intense, ”Cravings” și ”Classico”, respectiv verdele ”Grassy green” care te face să simți natura mai aproape de tine. Accentele de culori în nuanțe precum roșu picant, portocaliu dulce sau purpuriu bogat vor atrage toate privirile. Albul elegant se va combina cu nuanțe puternice de albastru verzui, în combinație cu roșu burgund, gri și negru caviar.

  REPORTER: Poti amenaja o încăpere frumos, cu un buget mic?

  Kariklea David: Evindent. Doar să învestești în produsele pe care le folosești mai mult, cumpără lucruri de calitate, care au garanție pe o perioadă mai lungă de timp. Iar cu mici decorațiuni poti să transformi ușor percepția asupra spațiilor.

  REPORTER: De ce să apeleze lumea la un astfel de designer?

  Kariklea David: Designerul de interior te ajută să îți pui visele în realitate. Angajând un designer o să îți fie mai usor să organizezi spațiile, vei ști exact de unde și ce produse să cumperi. Îți poate da idei noi de amenajare. Te ajută să te încadrezi în bugetul tău. Dar dincolo de funcționalitatea și economia de bani, un designer te ajută să economisesti și timp. Știm cu toții cât de obositor este să cauți după serviciu produse și materiale prin magazine sau pe internet. Designerii au colaboratori în mai multe domenii, cunosc multe produse. Timpul tău e prețios.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img