More


  Asistații social, scoși la muncă la Satu Mare. Poliția Locală îi pune să lucreze

  =

  În cursul lunii septembrie, poliţiştii locali sătmăreni au fost angrenaţi în mai multe acţiuni privind asigurarea ordinii şi siguranței publice, prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale privind curăţenia municipiului, actelor de comerţ ilicit stradal, de combatere a cerşetoriei, gestionarea situaţiei persoanelor fără adăpost, protecţia mediului înconjurător, a parcării ilegale în zonele şi locurile stabilite prin Planul pentru ordine şi siguranţă publică a municipiului. În urma acestor acțiuni au aplicat amenzi în cuantum total de peste 224 mii lei.

  Muncă în folosul comunității

  Una dintre acțiunile făcute de polițiștii locali sătmăreni s-a desfășurat în baza Protocolului de colaborare încheiat cu Serviciului Public de Asistenţă Socială. Astfel, pe raza municipiului Satu-Mare au fost desfăşurate cinci acţiuni cu beneficiarii de ajutor social, sub îndrumarea cadrelor de specialitate a respectivului serviciu, prin care s-au executat activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea locurilor unde au fost amplasate ilegal diferite afişe, curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, activități de curățenie, ocazie cu care s-au strâns 4 metri cubi de resturi menajere.

  Locaţiile unde s-a lucrat au fost: Zona Cubic, Parcările de pe str. Oituz şi Arinului, str. Păuleştiului colţ cu Jubileului , etc.

  Zeci de cerșetori

  De asemenea, s-au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen, fiind depistate 83 de persoane, fiind aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale.

  Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, au fost identificate 12 vehicule, fiind aplicate somaţii. Din constatările anterioare, 18 au fost ridicate de către proprietari, iar pentru 23 de vehicule sunt în derulare procedurile legale.

  În cursul lunii au fost organizate 20 acţiuni pe linie de mediu şi salubrizare în vederea depistării depozitărilor ilegale de resturi vegetale şi menajere, fiind aplicate 41 de sancţiuni.

  Amenzi peste amenzi

  În urma acțiunuilor desfășurate de polițiștii locali sătmăreni în luna septembrie 2018 au fost aplicate 861 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 224.625 lei.

  Astfel, la HCL 33/2011 – privind stabilirea unor contravenţii în domeniul edilitar – gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice în municipiul Satu Mare, au fost aplicate 170 sancţiuni contraveţionale din care 63 cu avertisment şi 107 cu amendă în valoare totală de 23.870 lei.

  La legea privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, s-au aplicat 282 sancţiuni contravenţionale din care 3 cu avertisment şi 279 cu amendă în valoare totală de 144.250 lei.

  De asemenea, la H.G.1391/2006 privind circulaţia pe drumurile publice s-au aplicat 321 sancţiuni contravenţionale din care 111 cu avertisment şi 210 cu amendă în valoare totală de 63.375 lei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img