More

    Sătmărenii de la Caiac SMile s-au întors cu premii din Deltă

    Ionuț Stancovici împreună cu echipa lui de copii, au participat săptămâna trecută la un concurs cu caiacele în Delta Dunării. De aici s-au întors victorioși și cu o serie de premii.

    “Este pentru prima dată când am ajuns în Deltă. Am plecat de miercuri, joi am ajuns acolo iar vineri ne-am antrenat puțin și sâmbătă am intrat direct în concurs. Sunt foarte mândru de copii, au luat locurile I, II și III. Au mai venit câțiva copii care au fost puși cu copiii noștri din club și mă bucur mult că am fost acolo să le arat ce înseamnă un maraton. A fost un concurs maraton de 15 Kilometri, am avut plăcerea de a vâsli pe brațele Dunării contra curentului, plus un vânt din față, a fost destul de dificil însă s-au descurcat și sunt foarte mândru de ei. Și cei ce au fost acolo au fost bucuroși să vadă că acest sport este dus mai departe. Noi suntem mai mult caiaciști de wide wather dar copiii trebuie să vadă și ce înseamnă un concurs de acest fel, pe distanțe atât de mari.” a declarat Ionuț Stancovici.

    Diferența dintre concursul din Deltă și antrenamentele Cauac SMile a fost distanța foarte lungă.

    “Fiind caiaciști, ne încarcă foarte mult să vedem apă, și acolo este apă foarte multă, au fost fericiți. Diferența dintre concursurile noastre și antrenamentele noastre a fost distanța foarte lungă. Noi când ne antrenăm facem vreo 6-7 kilometri ,dacă ne antrenăm pe distanțe lungi, acolo a fost mai mult decât dublu și am fost bucuros atât eu cât și ei deoarece ne-am testat, sa vedem cum reacționăm exact pe cei 15 kilometri și ce stil de vâslit trebuie să adoptăm pentru a rezista atât de mult.” a mai adăugat caiacistul.
    Concurenții sătmăreni au fost apreciați de toți colegii lor din țară pentru profesionalism și curaj.

    “Dintre concurenții veniți din toată țara, au renunțat foarte mulți pe parcursul traseului însă echipa noastră s-a descurcat de minune. Organizatorii s-au descurcat foarte bine, ne-au pus la dispoziție tot felul de bărci care au venit și ne-au întrebat dacă avem nevoie de ceva, au fost acolo să ne de-a o mână de ajutor la nevoie. Concursul din Deltă a fost ultimul concurs pe anul acesta. Din luna Martie începem seria concursurilor wide wather și slalom. În luna Aprilie s-ar putea să avem concursuri în fiecare weekend, abia așteptăm” a adăugat Ionuț Stancovici.


    Alături de Consiliul Județean Satu Mare, Caiac Smile pregătește deja proiectele pentru anul viitor. Obiectivul lor, în viitorul apropiat este, să-i ducă cu caicele pe cei de la Asociația Nevăzătorilor din Satu Mare, vor să vedă cum reacționează la vâslit și la plutitul pe apă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE