More


  SOMITATE. Marcel Iureș, vine la Satu Mare. Alături de Florin Piersic jr.

  =

  Sâmbătă 6 octombrie, la ora 11.00, în Sala Studio, elevii voluntari din Satu Mare și Târgu Mureș se întâlnesc la atelierul de TEATRU DEVISED, susținut de regizorul Laurențiu Blaga.

  Instalația performativă realizată de Bogdan Olarson și Andrei Raicu, THE WHOLE IS ALWAYS LESS THAN THE SUM OF IT’S PART (Întregul este întotdeauna mai puțin decât suma părților) începe la ora 15.00 în Sala Studio, durează 40 de minute și se întâmplă de patru ori. Intrarea este liberă, rezervările se fac la Agenția teatrului.

  Spectacolul Teatrului Național din Miskolc, Ungaria, CLASA NOASTRĂ de Tadeusz Słobodzianek, regia Béres Attila (cu titrare în limba română), este programat la ora 18.00, în Sala Mare.

  Cunoscuta şi îndrăgita actriţă Tania Popa, ne invită să ne distrăm rusește, de la ora 21.00 în Club Poesis, la spectacolul RUSSIAN NIGHT.

  Duminică 7 octombrie, în ultima zi a festivalului, sunt programate două spectacole și o lansare de carte.
  La ora 17.00, în Sala Studio, îl putem vedea pe actorul clujean Hatházi András în monodrama CINCISPREZECE ÎNCERCĂRI PENTRU ACTORIE, regia Tom Dugdale, producție a Teatrului de Nord Satu Mare – Trupa Harag György, spectacol cu titrare în limba română.

  La ora 18.00, în Grandstand (Cafeneaua Teatrului), Ovidiu Caița și regizorul Theodor-Cristian Popescu vor vorbi despre cartea Dinăuntru. Un curs masteral de regie a teatrului contemporan și o selecție de articole de Theodor-Cristian Popescu.

  Teatrul Act București închide TRANZIT FESZT 2018 cu spectacolul STAGE DOGS de Florin Piersic jr., inspirat de “A Life In The Theatre” de David Mamet. Un spectacol cu Marcel Iureș şi Florin Piersic jr.

  __________________________________
  Sâmbătă 6 octombrie 2018, Teatrul de Nord – Sala Studio
  Orele: 15.00 – 15.40; 16.00 – 16.40; 17.00 – 17.40; 18.00 – 18.40
  THE WHOLE IS ALWAYS LESS THAN THE SUM OF IT’S PART
  (ÎNTREGUL ESTE ÎNTOTDEAUNA MAI PUȚIN DECÂT SUMA PĂRȚILOR)
  Instalație performativă realizată de Bogdan Olarson și Andrei Raicu
  Identitatea nu ar trebui să fie doar despre ceea ce știm, ci mai degrabă cum accesăm această știință/cunoaștere. Problematica sinelui devine o ipoteză de exploatat pentru ceea ce definim ca fiind ​identitate​. Suntem cu toții parte din ​ea, ​dincolo de imaginație, precum valurile și fluctuațiile unui ocean. Chiar dacă încercam să separăm de exemplu două valuri, care diferă în viteză și intensitate, în sine, separarea devine imposibilă. Noi facem parte din același ocean, cu toate acestea încă discutăm despre diferențe. Pentru noi aici intervine absurdul: cât de mult sunt polarizate aceste categorii și cum ne întoarcem ideologic la ele?

  __________________________________
  Sâmbătă 6 octombrie 2018, ora 18.00, Teatrul de Nord – Sala Mare
  Teatrul Național din Miskolc, Ungaria
  CLASA NOASTRĂ de Tadeus Słobodzianek
  Traducere în limba maghiară: Pászt Patrícia
  Regia: Béres Attila
  Spectacol cu titrare în limba română.
  Tadeusz Słobodzianek, este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai dramaturgiei poloneze contemporane. Piesa prezintă povestea unei clase de școlari polonezi din anii 1930, mai exact încercările individuale ale copiilor de a supraviețui terorile celui de-al doilea război mondial, iar mai apoi anii grei ai comunismului. Cu toate că formează o colectivitate, în curând, clasa se transformă în indivizi singuratici: polonezi și evrei, asupriți și asupritori – în timp ce, în fața ochilor lor, se derulează istoria secolului al XX-lea narată de trei femei și șapte bărbați.
  __________________________________
  Sâmbătă 6 octombrie 2018, ora 21.00, Club Poesis
  RUSSIAN NIGHT cu Tania Popa
  Muzica rusească s-a născut întotdeauna din trăiri, din bucurii şi tristeţi, din poveşti de dragoste, din învingeri sau pierderi, din viaţă… fiecare melodie este o bucăţică de suflet rusesc. Cunoscuta şi îndrăgita actriţă Tania Popa, născută în Republica Moldova, este şi o excepţională interpretă a unui repertoriu muzical rusesc, care cuprinde peste o sută de melodii. Timbrul său vocal este transpunerea patrimoniului său genetic, o extensie remarcabilă, de la sensibilitate la vulcanic. Poate fi considerată urmaşa uneia dintre cele mai mari şi rafinate cântăreţe, considerată regina romanţelor, Alla Baianova.
  __________________________________
  Duminică 7 octombrie 2018, ora 17.00, Teatrul de Nord – Sala Studio
  Teatrul de Nord, Trupa Harag György
  CINCISPREZECE ÎNCERCĂRI PENTRU ACTORIE
  de Tom Dugdale – Hatházi András
  Regia: Tom Dugdale, inv.
  Spectacol cu titrare în limba română.
  “Ce s-ar întâmpla dacă nu m-aș duce? Nu vreau să mă duc, mi-e groaznic de somn, nu știu, casc într-una. Nu-s în stare. Dă Doamne să fie aplauzele dintr-o dată, mă aplec repede și merg acasă. Nu-mi știu textul, nu-mi amintesc mișcările, n-am voce. Trebuie să-mi dreg glasul, șă tușesc, dar n-am voie. Ce-ar fi dacă aș rămâne aici? De ce a venit azi publicul? Îmi poate explica cineva? De ce mai vin oamenii la teatru? Dacă ar ști cum suntem în culise, cu siguranță n-ar mai veni. Le-ar fi milă de noi. S-ar duce la cinematograf mai degrabă.”
  Un spectacol de Hatházi András și Tom Dugdale despre starea de schizofrenie a actorului – seară de seară mințim și spunem adevărul.
  __________________________________
  Duminică 7 octombrie 2018, ora 18.00, Grandstand (Cafeneaua Teatrului)
  Lansare de carte
  Dinăuntru. Un curs masteral de regie a teatrului contemporan și o selecție de articole de Theodor-Cristian Popescu
  Prezintă: Ovidiu Caița
  __________________________________
  Duminică 7 octombrie 2018, ora 19.00, Teatrul de Nord – Sala Mare
  Teatrul ACT București
  STAGE DOGS
  Inspirat de “A Life In The Theatre” de David Mamet
  Text și regie: Florin Piersic jr.
  Cu Marcel Iures şi Florin Piersic jr.
  Durata: 1h, 50 min.
  După o piesă de David Mamet, ”Stage Dogs” este un spectacol în care actorii îşi joacă propria condiţie, şi în care, într-o atmosferă specifică filmelor noir din anii ’40, cu improvizaţii de jazz între scene, este prezentată tensiunea dintre două generaţii de actori în culisele unui teatru. Doi actori de teatru. Două generații între care se cască o prăpastie. Povestea urmărește comunicarea dintre ei, îndeosebi în culise și la cabină. Teatrul, univers magic pentru spectatorii fideli, se dovedește a fi o lume prea concretă, uneori. O lume guvernată de invidie, răutate, orgolii, meschinării. Încetul cu încetul, în spatele scenei, prietenia sau colegialitatea ajung să fie doar niște vorbe goale. Iar conflictul dintre cei doi protagoniști crește până la paroxism.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img