More


  ”Ce faci bade, stai şi cugeţi? Ba, numa` stau!”

  =

  Imixtiunile unor „prieteni” din străinătate, de pe tărâmul presei, în viaţa politică din România sunt, se pare, alimentate de unii politicieni români. Aceştia au mutat „tunurile” din stradă în perimetrul presei internaţionale. Este cât se poate de probabil că unii jurnalişti străini au primit informaţii din România de la reprezentanţii unor partide sau lideri politici, care întreţin, cu orice preţ, un adevărat „război politic pe toate fronturile” în vederea preluării Puterii din România. Dramatic este faptul că jurnaliştii respectivi au scris despre mediul politic din România, au vehiculat în articolele respective numele unor politicieni români, care sunt denigraţi şi subestimaţi în presa internaţională, dar nicăieri nu au scris şi despre opiniile sau argumentele celor incriminaţi, ”care vor să distrugă” ţara aceasta. Din punct de vedere profesional, dacă aceşti jurnalişti au primit informaţii despre anumiţi politicieni români, acestea ar fi trebuit verificate prin intermediul unor anchete jurnalistice. În urma unui articol echilibrat şi nu trunchiat, cititorii de pretutindeni ar fi putut să-şi facă o idee reală despre ceea ce se întâmplă în politica românească la ora actuală. Oare, câţi bani au investit cei care au „comandat” astfel de articole răutăcioase despre politica internă din România?

  Unii „politicieni români” denigratori înţeleg că aceasta este „lupta politică” speculativă „decentă şi loială” îndreptată împotriva unor concurenţi politici puternici? În alt context, întrebarea incitantă domină aceste demersuri murdare ale unor politicieni români: ”De când străinătatea are dreptul să se implice în viaţa politică internă a românilor?”. Imaginea negativă creată pe plan european şi internaţional despre România, iscată de aceşti lideri politici români ahtiaţi după Putere, cred că este de condamnat, mai ales că unii jurnalişti internaţionali încurcă confruntările politice interne cu poziţia oficială a României în Uniunea Europeană. Se aruncă „cu noroi” în câţiva politicieni români, iar unii asociază aceste informaţii false cu tendinţele actuale din politica românească, cu idealurile Revoluţiei din 89 sau cu alte „invenţii” superficiale adresate României. În astfel de situaţii, cred că politicienii români lezaţi prin intermediul acestor articole „comandate”, ar trebui să ia atitudine în faţa lumii, să iasă în spaţiul public internaţional şi să le ofere cititorilor de pretutindeni şi contraargumentele lor bine documentate. În acest fel, se va crea un echilibru, iar românii din străinătate şi europenii vor avea posibilitatea să analizeze acuzaţiile denigratoare, dar şi replicile celor incriminaţi. Confuzia creată de aceste articole comandate, se pare, care apar în presa internaţională este neproductivă pentru români. Imaginea României are de suferit şi nu politicienii incriminaţi în tot felul de articole nedocumentate. Poate că „ţinta” emoţională sunt românii din Diasporă. Prin intermediul acestor denigrări iniţiate de „luptătorii” împotriva Corupţiei (mulţi dintre ei nu sunt incoruptibili) se doreşte acumularea în avans de „capital electoral” pentru viitoarele alegeri electorale din România.

  Problemele de politică internă cred că trebui ajustate la capitolele: Dialog şi Decizii inteligente. Indiferent de partid, politicienii şi liderii acestora ”de bună credinţă” trebuie să ştie să asculte cu răbdare orice fel de opinii, idei sau sugestii venite din partea colegilor. În final, aceste informaţii ar trebui analizate fiecare în parte, în echipă, pentru ca, în final, liderii politici şi specialiştii lor să poată lua decizii legale, corecte şi mature pentru prosperitatea Interesului Naţional. Aceasta ar fi adevărata luptă într-o Democraţie sănătoasă şi nu aceea în care se folosesc celebrele lovituri „sub centură, de culise sau pe la spate!”. Subestimarea personalităţii unor colegi de partid nu este benefică pentru un climat economic şi politic armonios, constructiv sau obiectiv, indiferent de culoarea politică. Un politician sătmărean îşi amintea zilele trecute de o replică arogantă, pe care a primit-o de la un mare lider politic, aflat într-o vreme la Putere, numai pentru că nu a fost de acord să fie „tăiate” salariile şi pensiile: ” Mă, tu vorbeşti ? Nu vezi că nici nu ţi s-a uscat bine cerneala pe carnetul de partid!”. Poate că unii politicieni ar trebui să-şi aducă aminte de celebra zicere:”Ce faci bade, stai şi cugeţi? Ba, numa` stau!”…în şaua Orgoliului.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img