More

    CRUNT. Copil de 3 ani, care a suferit arsuri, transportat la București cu un avion Spartan a Forţelor Aeriene Române

     

    Un copil de 4 ani care a suferit arsuri cu lichid fierbinte pe aproximativ 30 % din suprafața corpului a fost transferat cu o aeronavă Spartan a Ministerului Apărării Naționale de la Satu Mare la un spital din București, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).
    “La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, noaptea trecută, MApN (Ministerul Apărării Naționale – n.r.) a pus la dispoziție un avion Spartan pentru transferul medical al unui copil de 3 ani și 11 luni, care a suferit arsuri cu lichid fierbinte pe aproximativ 30 % din suprafața corpului”, a anunțat pe Facebook Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
    Copilul a fost transportat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Satu Mare împreună cu mama sa și a primit îngrijiri medicale pe perioada transportului de la un echipaj medical de la SMURD București. El a fost internat la Spitalul clinic de urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu”, din București.

    Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

    Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian marți dimineață, la ora 3.00, și s-a întors în București, cu pacientul, la ora 6.00, a fost operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Alexandra Crămar și maistrul militar Ovidiu Lupu, iar echipa medicală a fost formată din maiorul doctor Daniel Nică și plutonierul major Dumitru Miu – asistent medical.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE