More


  FOTO. VESTE BUNĂ. Zece posturi de Poliție comunale din ȚARA OAȘULUI, vor intra în reabilitare

  =

  Reprezentanții Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare, au susținut ședința lunii noiembrie 2018, în orașul Negrești-Oaș. Au fost invitați să participe la dezbateri primarii și șefii de post din Negrești-Oaș, Batarci, Bixad, Calinești-Oaș, Cămârzana, Certeze, Gherța Mică, Racșa, Tarna Mare, Târșolț, Turț și Vama. La ședința prezidată de președintele ATOP, Andrei Veron, au mai participat subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, inspector șef Sorin Stan, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Someș” Satu Mare, colonel Nicolae Dima și șeful Inspectiratului Județean de Jandarmi Satu Mare, colonel Ovidiu Adrian Popa.

  A crescut numărul infracțiunilor la regimul silvic

  În cadrul dezbaterii privind modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță al cetățenilor, cei mai mulți șefi de post au afirmat că odată cu instalarea camerelor de supraveghere, a scăzut numărul infracțiunilor stradale comise în această parte a județului și au solicitat primăriilor suplimentarea acestora, în vederea reducerii infracționalității stradale.

  În schimb, în această parte a județului, a crescut numărul infracțiunilor la regimul silvic. Această problemă a fost ridicată de mai mulți primari, iar Vasile Corodan, primarul comunei Vama, a afirmat că în ultimii 2 ani, din pădurile de pe raza comunei, s-a furat o cantitate mare de material lemnos și a cerut sprijinul Poliției în vederea stopării acestui fenomen.

  Șefii de post, nemulțumiți de condiții

  Pe de altă parte, mai mulți primari și șefi de post din zona Oașului s-au plâns de condițiile vitrege în care sunt nevoiți să lucreze agenții de poliție de la posturile comunale. Referindu-se la acest aspect, primarul comunei Tarna Mare, Mariana Sobius, a spus că posturile de Poliție au încremenit în timp. Cele mai multe clădiri nu au fost reabilitate de când au fost date în folosință, iar dotările lasă mult de dorit. Veștile bune în acest sens vin chiar de la conducerea Inspectoratului Poliției Județene Satu Mare.

  Șeful Inspectoratului, Sorin Stan, a afirmat că IPJ a depus și câștigat un proiect transfrontalier prin intermediul căruia 10 posturi de poliție aflate în zona de frontieră cu Ucraina vor beneficia de ample lucrări de reabilitare, cel mai probabil începând cu primăvara anului viitor. Printre posturile de Poliție vizate se numără și cele din Călinești-Oaș, Tarna Mare, Batarci, Certeze și Cămărzana.

  În ceea ce privește problema obținerii avizului ISU de înființare a Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență pe raza unităților administrativ-teritoriale, Nicolae Dima, șeful ISU „Someș” a spus că deocamdată nicio comună nu a obținut acest aviz și le-a sugerat primarilor să prevadă în bugetele comunelor sumele necesare pentru dotarea acestor servicii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img