More


  FOTOGALERIE. Moment emoționant la Jandarmerie. Noul DRAPEL DE LUPTĂ, prezentat și sfințit

  =

  Curtea Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare a găzduit, în această dimineață, un moment emoționant. Este vorba despre ceremonia de prezentare a noului drapel de luptă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gl. de Bg. Ioniţă Borşan” Satu Mare. La acest eveniment a fost preazent și prefectul Darius Filip.

  Cu acest prilej, jandarmii sătmăreni și-au reînnoitjurământul de credință față de drapelul de luptă al unității. Drapelul de luptă al jandarmilor sătmăreni este compus din acvilă încoronată, semnul heraldic al Jandarmeriei și semnul Jandarmeriei Satu Mare.

  Primul drapel de luptă ca simbol al identităţii a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gl. de Bg. Ioniţă Borşan” Satu Mare, a fost primit în anul 1995. Acesta a fost actualizat conform Legii nr. 146/2016, şi anume încoronarea acvilei de pe ogiva drapelului, încoronarea acvilei de pe stema aferentă flamurei, însemnul heraldic al Jandarmeriei Române de pe colţuri şi înscrierea oficială pe acvilă şi pe inelul drapelului a denumirii onorifice de „Gl. bg. Ioniţă Borşan”.

  Drapelul de luptă al unităţii este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertatea naţională şi tradiţiile de luptă, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

  Drapelul de luptă, simbol al preţuirii faţă de ţară, este menit să reamintească fiecărui militar tradiţiile glorioase ale poporului român, în general, şi ale unităţii căreia îi aparţine, în special, precum şi datoria sacră de a servi cu credinţă patria. El reprezintă trecutul, prezentul şi viitorul ţării şi este emblema înfiinţării şi funcţionării unităţii respective, simbol către care se îndreaptă aspiraţiile tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea, îşi îndeplinesc misiunile şi luptă sub faldurile sale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img