More


  Fotoreportaj în exclusivitate: Sărbătoare Centenară de suflet organizată de Nord Vest TV la Teatrul Municipal din Carei

  =

   

  Zilele trecute, la Teatrul Municipal din Carei s – a desfășurat spectacolul omagial dedicat Anului Centenar al României și Părintelui Marii Uniri, Vasile Lucaciu, eveniment la care au participat sute de elevi din mai multe școli gimnaziale ale căror patron spiritual este ”Leul de la Șișești”. Manifestarea a fost organizată de Trustul de Presă Nord Vest TV Advertising – Satu Mare în colaborare cu Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” și cu Centrul de Cultură din Carei, regia spectacolului fiind semnată de colega noastră Nicoleta Ioan.

  Un program variat, pe toate gusturile și pentru toate vârstele

  În program au participat elevi de la Școlile ”Vasile Lucaciu” din Carei, Apa, Lucăceni, Șișești, dar și de la Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” și Colegiul Tehnic ”Eliza Zamfirescu” din Satu Mare, momentele muzicale și de prezentare susținute de Ștefania Hotca fiind foarte apreciate de publicul larg. Nu a lipsit nici muzica folk … piesele interpretate de Loredana Morar și de grupul alcătuit din interpreții George Negrea și Dio Oșan, fiind trăite cu intensitate de o sală arhiplină, a cărui public a fredonat în repetate rânduri, refrenele din melodiile bine alese și frumos interpretate.

  În completare, melodiile populare interpretate de către Angela Munteanu și suita de dansuri codrenești, executate de tinerii dansatori ai Grupului folcloric Ceatăra din Carei, au completat ”în buchet de sărbătoare” atmosfera festivă din sală.

  Spectacol onorat de un număr mare de oficialități

  Printre oficialități s-au numărat, domnul Mihai Stan – Consilier al Prefectului Județului Satu Mare – Darius Filip; domnul Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare Călin Durla, însoțit de doamna Inspector pentru Aria Curriculară ”Om și societate” Daniela Govor; domnul Director al Muzeului Judeţean Satu Mare Liviu Marta, doamna consilier Rodica Maxi reprezentantă al Consiliului Judeţean Satu Mare, directori de instituţii, consilieri locali, dar și domnul Director General și Manager al trustului de Presă Nord Vest TV Advertising Satu Mare Răzvan Mircea Govor.

  În cuvântul lor doamna Alina Mocanu, director al Școlii Gimnaziale ”Vasile Lucaciu” din Carei, dar și domnul Călin Durla, Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, au subliniat importanța momentului pentru formarea unei conștiințe patriotice vii și sănătoase în rândul tinerelor generații, ambii mulțumind tuturor elevilor, cadrelor didactice și părinților, dar și partenerilor implicați în realizarea impresionantului moment.

  ”Suntem privilegiaţi să fim generaţia care sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire”
  Prefectul județului Satu Mare, Darius FILIP

  Azi, sărbătorim libertatea, sărbătorim un ideal îndeplinit de oameni integri, demni şi iubitori de ţară. Semnificaţia acestei zile să ne rămână în minte şi inimă pentru a fi o sursă de inspiraţie în continuarea a ceea au început înaintaşii noştri. Personalitatea pe care o onorăm astăzi nu este un erou de poveste, ci un făuritor de neam şi ţară. Supranumit “Leul din Şişeşti” a fost un susţinător vehement al utilizării limbii române în educaţie şi administraţie şi un militant pentru drepturile românilor din Transilvania. Români precum Vasile Lucaciu sunt cei care ne-au conturat ca neam, ca identitate, ca stat. Lor le datorăm România de azi și, în memoria lor, ne angajăm să dăruim copiilor noștri o Românie mai bună. Închei cu un citat scris de un mare român patriot, Alexandru Vlahuță: „Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: „Sunt român!” … a concluzionat domnul Mihai Stan – mesajul Prefectului Județului Satu Mare – Darius Filip.

  Moment de binecuvântare și de unitate între Biserici

  Un moment emoționant a fost marcat prin prezența în sală a Părintelui dr. Cristian Boloș – Parohul Bisericii Catedrale Ortodoxe ”Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare și a Părintelui Iulian Palas, reprezentant al Episcopiei Greco – Catolice de Oradea, cei doi preoți acordându-și strângerea de mână ca un semn simbolic de unitate și de dialog între două biserici surori care simt și trăiesc în comun bucuria unității predicate de părintele Vasile Lucaciu.

  Nord Vest TV la ceas de sărbătoare

  A venit momentul prin care noi, lucrătorii și truditorii din presa de televiziune și scrisă Marca Nord Vest TV și Gazeta de Nord Vest Satu Mare, să ne arătăm recunoștința față de Dumnezeu și mulțumirea față de dumneavoastră stimați cititori și telespectatori. Sunt 10 ani de când Nord Vest TV Satu Mare a intrat în casele dumneavoastră; 10 ani de când o echipă inimoasă de cameramani, redactori, reporteri, prezentatori și realizatori de emisiuni sub conducerea unui tânăr manager ambițios și sufletist au început să vă aducă în casele dumneavoastră buletine de știri, emisiuni și programe de cea mai bună calitate.

  ”Aș vrea să fac o serie de mulțumiri; în primul rând dumneavoastră (stimați spectatori) pentru că ați avut răbdarea să fiți cu noi pentru câteva ore; La Mulți Ani România … La Mulți Ani români. Vreau să mulțumesc copiilor, dascălilor pentru spectacolul senzațional oferit … de multe ori mi-au dat lacrimile urmărindu-i pe acești copii … cât de frumos au cântat cu atâta voință, simțind și trăind românește, le mulțumesc soților Ioan, Valeriu și Nicoleta pentru organizarea spectacolului, Ștefaniei Hotca pentru prezentare, tuturor celor care au fost implicați, școlilor, partenerilor noștri: Prefecturii Județului Satu Mare; Muzeului Județean Satu Mare; Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare; Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare; Colegiului Tehnic ”Eliza Zamfirescu” – Satu Mare și Colegiului Tehnic ”Iuliu Maniu” din Carei și sponsorilor: S.C. DANISEB SRL Satu Mare; FLORĂRIEI MARIUS MOLD din Carei și S.C. MIHANA SRL din Ianculești” … a subliniat Răzvan Govor – Director General și Manager al trustului de Presă Nord Vest TV Advertising din Satu Mare.

  În cadrul spectacolului, Instituția Prefectului al Județului Satu Mare și Nord Vest TV au oferit diplome Centenare tuturor școlilor și instituțiilor prezente în organizarea manifestării, în timp ce Muzeul Județean din Satu Mare a oferit Medalia Centenară comemorativă, dedicată lui Vasile Lucaciu, spectacolul încheindu-se prin interpretarea cunoscutei melodii ”Doina lui Lucaciu”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img