More


  VICTORIE a sătmărenilor. Două orașe din județ, declarate stațiuni turistice

  =

   

  Numărul localităţilor din România atestate ca staţiuni turistice de interes local ajunge la 72, după ce joi alte 11 astfel de locuri au primit acest statut printr-o Hotărâre de Guvern, a anunţat Ministerul Turismului, într-un comunicat de presă. Două dintre aceste localități se află pe teritoriul județului Satu Mare

  Guvernul a adoptat ieri Hotărârea, promovată de Ministerul Turismului, pentru aprobarea atestării a 11 localităţi din România ca staţiuni turistice de interes local. Astfel, pe listă figurează și două orașe din Satu Mare.

  Este vorba despre orașele Carei și Livada care, odată cu adoptarea acestei hotărâri, vor beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale.

  ”Această decizie are o însemnătate deosebită pentru administraţiile locale. Toate localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale. Este foarte important acest demers al Ministerului Turismului, întrucât autorităţile locale pot accesa cu mai multă uşurinţă fonduri prin care să dezvolte aceste localităţi din punct de vedere turistic şi nu numai. Oportunitatea economică este esenţială pentru orice comunitate, iar acest lucru le este acum la îndemână celor care conduc aceste comunităţi. Sunt ministru al Turismului şi ştiu cât de importante sunt aceste atestări pentru primarii care vor să facă bani pentru oamenii care i-au ales, dar asta presupune ca aceştia să facă proiecte solide prin care să atragă fonduri pentru dezvoltarea localităţilor pe care le conduc’” susţine Bogdan Trif, ministrul Turismului.

  Conform deciziei Guvernului, primesc statutul de staţiuni turistice de interes local următoarele localităţi:

  Bârsana, judeţul Maramureş
  Botiza, judeţul Maramureş
  Carei, judeţul Satu Mare
  Cisnădie, judeţul Sibiu
  Cîrţişoara, judeţul Sibiu
  Fundu Moldovei, judeţul Suceava
  Livada, judeţul Satu Mare
  Novaci, judeţul Gorj
  Polovragi, judeţul Gorj
  Rodna, judeţul Bistriţa Năsăud
  Vama Buzăului, judeţul Braşov

  Numărul localităţilor din România atestate ca staţiuni turistice de interes local ajunge la 72, după ce joi alte 11 astfel de locuri au primit acest statut printr-o Hotărâre de Guvern, a anunţat Ministerul Turismului, într-un comunicat de presă.

  Demn de remarcat este și faptul că dosarele pentru obținerea statutului de stațiuni turistice de interes locale ale orașelor Carei și Livada au fost înctocmite de o firmă de specialitate din județul Satu Mare.

  Din ce se poate constata, sătmărenii și-au făcut bine temele, lucru ce a determinat Guvernul României să ofere acest privilegiu celor două orașe sătmărene.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img