More


  VIDEO. Călare spre Marea Unire. Ardudul, reprezentat la Alba Iulia

  =

  Comunitatea dijn Ardud va avea reprezentanți la Alba Iulia. Astfel, o delegație a acestui oraș a pornit în această dimineață spre orașul Marii Uniri.

  Este vorba despre un grup de zece călăreți membri ai Asociației Ecvestre Perla Neagră Satu Mare, care au înțeles să celebreze acest măreț eveniment prin refacerea traseului sătmărean al Unirii, așa cum a fost el în urmă cu o sută de ani, și anume, călare.

  Pornirea va avea loc duminică dimineață, la ora 8, din fața Primăriei orașului Ardud, unde grupul de călăreți a fosti salutat de oficialitățile locale, în frunte cu primarul Marius Ovidiu Duma.

  Traseul acestei interesante și emoționante călătorii va trece prin Cehu Silvaniei, Hida, Gilău, Râmeți, iar în ziua de 1 Decembrie, delegația sătmăreană va ajunge la Alba Iulia spre a aduce un pios omagiu luptei și jertfei eroilor neamului românesc, pentru împlinirea celui mai fierbinte vis al tuteror românilor din cele patru zări.

  Acesta este felul în care membrii Asociației au vrut să înscrie în biografia lor personală sărbătorirea primului Centenar al României, alături de întregul nostru neam, spre a fi generațiilor viitoare, pildă și îndemn.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img