More


  VIDEO/FOTO. Fabrică ULTRAMODERNĂ, inaugurată azi în Sătmar. Lucrează pentru industriua aeronautică

  =

  Compania Alu Menziken a inaugurat ieri, într-un cadru festiv, noua fabrică de la Medieșu Aurit. Investiția celor de la Alu Menziken la Medieș se ridică la 55 de milioane de euro și se întinde pe o suprafață de 13 hectare. Alu Menziken va continua investițiile în unitatea de producție de la Medieșu Aurit pentru a ajunge la 40 de hectare și 600 de locuri de muncă.

  Personalități marcante la inaugurare

  La festivitatea de inaugurare a fabricii Alu Menziken de la Medieșu Aurit au participat circa 200 de persoane printre care ministrul Tineretului și Sportului, deputatul Ioana Bran, deputatul Dorel Gheorghe Căprar, preşedintele Comisiei pentru Apărare Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, senatorul Gabriel Leș, deputatul Romeo Nicoară, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Radu Roca, secretarul de stat în ministerul Finanţelor Publice, Florin Iura, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Rus, consilierul județean Gheorghe Ciocan, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, preşedintele ALDE municipiul Satu Mare, Adrian Ştef, managerul GNV şi NVTV, Mircea Govor, directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta, preşedintele PSD Medieşu Aurit, Radu Iancu, viceprimarul cu atribuţiuni de primar al comunei Medieșu Aurit, Marian Torok, precum şi alte personalități locale și județene.

  De altfel, directorul fabricii Alu Menziken din Medieșu Aurit, Didier Senn, a declarat că autoritățile județene, dar și Guvernul României, a oferit tot sprijinul pentru realizarea acestei mega-investiții. “Am fost sprijiniți de aproape toate administrațiile locale și naționale. Ne putem doar mulțumi pentru că am ales România și județul Satu Mare ca punct de investiție,” a precizat directorul Didier Senn.

  Rând pe rând, la festivitatea de deschidere au mai luat cuvântul Benedikt Wolfram, CFO Alu Menziken, Ingolf Planer, CEO al companiei, prefectul Darius Filip, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Florin Iura și vicepreședintele vicepreședintele ANPM, Radu Roca.

  Investiție de milioane de euro

  După ce a fost tăiată panglica inaugurală, oaspeții au fost invitați să facă un tur al fabricii. Investiția de la Medieșu se întinde pe o suprafață de 13 hectare și a costat nu mai puțin de 55 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro au venit din partea statului român, sub formă de subvenție. Impresionanta construcție dispune în acest moment de două hale de producție și 115 angajați, iar până la finalul anului viitor numărul angajaților va crește până la 250.

  Managerul de resurse umane din cadrul Alu Menziken, Adriana Cânpean, a anunțat că se vor adăuga 2 hale noi la cele existente, iar în următorii 3 ani numărul angajaților va ajunge la 600.

  În ceea ce privește salarizare, directorul spune că aceasta va fi motivantă.

  “Salariile în România trebuie să evolueze în așa fel încât să facem un mediu în care românii să trăiască din munca lor și să nu se mai gândească la emigrare”, a mai spus Didier Senn.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img