More

  EXCEPȚIONAL! TREI STELE MICHELIN pentru un complex turistic din județul Satu Mare. Merită FELICITĂRI


  Un cunoscut complex turistic din județul Satu Mare a primit, de curând trei stele Michelin din partea Ghidului Verde Michelin, a cărui al doilea număr a fost lansat recent după opt ani de la apariția primului număr.

  Este vorba despre complexul turistic Valea Măriei, iar în concepția celor de la Michelin, cele trei stele înseamnă că locul respectiv are o recomandare specială pentru a fi vizitat.

  A doua ediție în limba română a Ghidului Verde Michelin pentru România a fost lansat, după 8 ani de la apariția primei ediții. Michelin publică versiunea a doua în limba română a Ghidului Verde Michelin pentru România, la 8 ani de la lansarea primei ediții. Acest ghid face parte din prestigioasa colecţie Michelin Guide şi continuă să ajute călătorii români iubitori de cultură şi autenticitate să-şi pregătească mai bine vacanța şi să descopere diversitatea şi bogăţia ţării lor.

  Cea de-a doua ediție aduce un număr mare de locaţii noi, printre care două obiective noi care au primit distincția de 3 stele, Valea Marei și Valea Maramureșului.

  De asemenea, Parcul Național Retezat a primit 2 stele, Castrul Porolisum a obținut 2 stele, de la o stea în prima ediție, Ulpia Traiana a primit 2 stele, Salina Turda și Cascada Bigăr, ambele nou intrate în ghid, au primit fiecare câte 2 stele.

  „Suntem foarte mândri că am reușit să lansăm cea de-a doua ediție în limba română a Ghidului Verde. România este o țară în plină dezvoltare din punct de vedere turistic, iar experții noștri au cutreierat din nou țara și au descoperit locuri noi, extraordinare, site-uri surprinzătoare care au primit două sau chiar trei stele, cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin. În plus, au fost adăugate hărți noi pentru toți cei nostalgici, care vor să descopere țara pas cu pas” a declarat Stephane Roy-De-Lachaise, Director General Michelin România.

  Ghidul Verde Michelin pentru România are 508 de pagini şi include 26 de hărţi, 92 de fotografii, peste 300 de recomandări pentru hoteluri și restaurante şi peste 500 de locuri de vizitat în Romania. Ghidul a fost pus în vânzare în decembrie 2018 în rețeaua de distribuţie, emag.ro, cu preţ recomandat de 50 RON+TVA.

  Prima variantă în limba franceză a Ghidului Verde Michelin pentru România a fost lansată în septembrie 2008, urmată în 2011 de prima variantă în limba română. De altfel, România este singura țară în care Ghidul Verde este lansat în limba locală, în majoritatea țărilor europene fiind în limba franceză sau engleză.

  Ghidul Verde Michelin pentru România a fost creat de către experţii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie a Michelin România pe o perioadă de 1 an de zile.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE