More  Poziția Electrolux față de greva muncitorilor de la fabrica din Satu Mare

  După 13 zile de grevă la fabrica din Satu Mare, conducerea Electrolux face, prin intermediul unui comunicat de presă, o serie de precizărti în legătură cu conflictul de muncă de la fabrica de arageze sătmărene. În continuare redăm câteva aspecte din cadru acestui comunicat.

  ”La Electrolux, suntem responsabili, zi de zi, pentru bunăstarea, siguranța și satisfacția angajaților noștri, responsabilitate care este foarte importantă pentru noi. De aceea, negocierile cu sindicatele și alinierea cu solicitările lor au reprezentat de la bun început o prioritate pentru noi. În continuare suntem deschisi comunicării cu liderii sindicatelor pentru ca, împreună, să ajungem la un acord final.

  Încă de la început, am luat în considerare solicitările inițiale venite din partea liderilor sindicatului: majorarea salariului de bază cu un procent mai mare decât rata inflației din România, un bonus de prezență, precum și asigurare medicală privată. Toate aceste cerințe au fost îndeplinite în propunerea noastră catre liderii de sindicat. Majorarea propusă a salariului de bază este mai mare decât rata inflației din România, din primul trimestru al anului curent. Alături de bonusul de prezență și asigurarea medicală privată, majorarea totală a salariului brut de bază pentru angajații din producție este de 11%. Răspunsul primit din partea reprezentanților sindicatului la această propunere a fost unul negativ, fiindu-ne comunicată în schimb, o nouă solicitare, total diferită față de cea înaintată inițial, ce constă într-o creștere de peste 20% a salariului de bază brut al unui angajat din producție.

  Prin propunerea noastră, salariul mediu al unul angajat din producție al fabricii Electrolux Satu Mare ar fi cu 70% mai mare decât salariul minim pe economie. De asemenea, oferim angajaților noștri o serie de beneficii, precum: tichete de masă în valoare de 315 RON lunar, bonus anual, compensarea contribuției sociale de 20%, tichete de vacanță.

  Până în prezent, am organizat peste 18 ședințe de negociere. Vom continua să fim deschiși negocierilor si dialogului constructiv cu liderii sindicatului pentru a soluționa această situație și pentru a ajunge la un acord final.

  Pe această cale, dorim să mulțumim personalului care lucrează în această perioadă dificilă, pentru angajamentul și înțelegerea lor”, se arată în comunicatul de presă remis de Electrolux.

  Între timp, muncitorii au ajuns în cea de a 13-a zi de grevă. În această dimineață, la Satu Mare va fi organizat ”Marșul vestelor albastre”, la care, pe lângă angajații de la Electrolux vor ajunge și zeci de persoane din toată țara.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE