More


  E vremea ieşitului în aer liber. Cele mai frumoase păduri ale judeţului Satu Mare

  =

  Locuri de drumeții, picnic dar și de odihnă pentru foarte mulți orășeni care se refugiază la sfârșit de săptămână, în natură, pădurile judeţului Satu Mare sunt ideale pentru o escapadă din toată nebunia oraşului şi a stresului cotidian, adevărate oaze de verdeaţă şi binecuvântare.

  Iată câteva sugestii de petrecere a timpului liber, la sfârşit de săptămână, în aerul curat al umbroasele păduri din judeţul Satu Mare:

  Pădurea și lacul Medişa
  Pădurea Medișa se află între localitățile Viile Satu Mare și Medișa. Este potrivită pentru a face excursii și drumeții în vederea petrecerii timpului liber. De asemenea, se pot culege aici ciuperci sau fructe de pădure. Pădurea are specii diverse de stejar, plop si brad. Suprafața împădurită se află în administrarea Ocolului Silvic Satu Mare și a Ocolului Privat Ardud. Se întinde pe o suprafață totală de 600 ha, din care 190 ha sunt în proprietatea Primăriei Comunei Viile Satu Mare.

  La marginea pădurii, pe partea stângă a drumului 193C (dinspre Viile Satu Mare) se găsește balta Medișa, loc preferat de tineri pentru pescuit și (cu toate că nu este amenajat) în lunile călduroase ale verii pentru scăldat.

  Pădurea Noroieni
  Pădurea Noroieni se află la 7 km de Satu Mare. În ceea ce privește vegetația acestei păduri, enumerăm: stejari, anin negru, carpen, plop euroamerican, frasin, jugastru, paltin, ulm de câmp, plop negru, plop tremurător, stejar roșu, salcâm, arțar, tei, pin.

  Aici, puteți observa, în habitatul lor natural, cerbi lopătari, căprioare, mistreți cât și specii de păsări pe cale de dispariție, precum croitorul mare, vipera comună, eretele sur, uliul porumbar, uliul păsărar, privighetoarea roșcată, cioconitoarea neagră, ciocănitoarea pestriță mare, huhurezul mare, huhurezul mic. De asemenea, pădurea include suprafețe dedicate cercetării forestiere.

  Pădurea Runc
  Pădurea Runc este o arie protejată de interes naţional, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervaţie naturală de tip forestier), situată în judeţul Satu Mare, pe teritoriul administrativ al comunei Pomi, satul Borleşti. Rezervaţia naturală are o suprafaţă de 68,50 ha, şi reprezintă o zonă împădurită cu specii lemnoase de gorun (Quercus petrea) şi fag (Fagus sylvatica), în asociere cu cireş sălbatic (Cerasus avium), carpen (Carpinus betulus), alun (Corylus avellana) şi păducel (Crataegus monogyna). Stratul ierbos este bine reprezentat de specii floristice, dintre care: toporaş (Viola pumila), firuţă (Poa pratensis), rogoz (Carex acutiformis), sânziană (Galium vernum) etc.

  Pădurea cu pini Comja
  Pădurea cu pini Comja este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervaţie naturală de tip forestier), situată în aria judeţelor Maramureş şi Satu Mare, pe teritoriul administrativ al oraşului Seini şi al comunei Racşa. Aria naturală se află în extremitatea nord-vestică a judeţului Maramureş, la limita teritorială cu judeţul Satu Mare , în partea nord-estică a oraşului Seini şi cea sudică a localităţii Racşa. Rezervaţia naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a III-a – arii protejate) şi se întinde pe o suprafaţă de 0,50 hectare. Aria protejată aflată în „Dealul Comja” (o prelungire vestică a Munţilor Gutâi, grupă muntoasă a Carpaţilor Maramureşului şi Bucovinei, ce aparţin de lanţul muntos al Carpaţilor Orientali), reprezintă o zonă împădurită cu fag (Fagus sylvatica) şi carpen (Carpinus betulus), în al cărui perimetru, în anul 1939, la împlinirea a 50 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, soldaţii Armatei Române au plantat puieţi de pin (Pinus sylvestris), molid (Picea abies) şi brad (Abies), în forma numelui marelui poet român – Eminescu.

  Pădurea de frasini Urziceni
  Pădurea de frasini Urziceni este o arie protejată de interes naţional, ce corespunde categoriei a IV-a (rezervaţie naturală de tip forestier), situată în judeţul Satu Mare pe teritoriul comunei Urzicei, satul Urziceni-Pădure. Rezervaţia naturală are o suprafaţă de 38,50ha şi reprezintă o arie împădurită cu specii lemnoase de frasin (Fraxinus), în asociere cu stejar (Quercus robur), specia de ulm de câmp (Ulmus minor), plop alb (Populus alba), plop negru (Populus nigra), alun (Corylus avellana), soc (Sambucus L.), corn (Cornus mas) etc.

   

  Nicolae Ghisan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img