More


  ADEVĂR. Reacţia unui patron român: Cel mai bine mi-a mers cu businessul şi am câştigat cel mai mult cu PSD-ul la guvernare!

  - Advertisement -

  Proprietarul unui restaurant din România a afirmat sus și tare, că cel mai bine i-au mers afacerile în perioada în care PSD s-a aflat la guvernare, potrivit unui editorial scris în Ziarul Financiar de Cristian Hostiucieri.

  O discuţie joi la prânz cu proprietarul unui restaurant din Bucureşti, când se numărau voturile la moţiunea de cenzură şi când Rareş Bogdan şi Ludovic Orban, liderii PNL, îşi savurau victoria la televizor că a căzut guvernul Dăncilă, că a căzut PSD-ul care a făcut atâta rău în această ţară, afirmând că dacă preşedintele Iohannis le va cere, ei sunt pregătiţi să preia guvernarea.

  “Ştii ceva, nu am votat niciodată cu PSD, tot timpul am votat cu liberalii, dar sincer îţi spun că cel mai bine mi-a mers cu businessul şi am câştigat cel mai mult cu PSD-ul la guvernare! Tot aud că PNL vrea să mărească taxele, eu sper să nu facă acest lucru!”, îmi spune patronul, uitându-se la televizor.

  Reacţia lui poate fi singulară, dar tare mă tem că nu este, mai scrie Cristian Hostiucieri în Ziarul Financiar.

  Din 2012 încoace, de când PSD a preluat guvernarea, economia a crescut cu 73% la nivelul PIB-ului, exporturile au crescut cu aproape 80%, salariul mediu s-a dublat de la 1.500 de lei la 3.000 de lei net, iar numărul locurilor de muncă nou create a crescut cu aproape 700.000. Cursul valutar leu/euro a rămas extrem de stabil, cu o creştere de numai 7%, iar dobânzile la lei, monitorizate prin intermediul ROBOR, au scăzut de la 6% la sub 1% în 2017 şi 3% în acest moment.

  Inflaţia a scăzut din 2012 până în 2017 de la 4% la sub 0%, pentru a creşte acum la aproape 4%.

  Dar creşterile salariale şi explozia consumului au determinat o explozie a deficitului comercial, care va depăşi 15 miliarde de euro în acest an, mai mult decât în 2008, când a început criza.

  Materialul integral îl puteți citi pe Ziarul Financiar  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img