More


  ALERTĂ METEO. Vine FRIGUL la Satu Mare. Tocmai din Groenlanda

  - Advertisement -

  Finele lunii octombrie 2019 – printre cele mai calde din ultimii 60 de ani – vor fi marcate de o schimbare în zona geografică a țării noastre, revenind – ce-i drept pentru scurt timp – la o vreme puțin mai rece decât normalul climatologic specific perioadei. La Satu Mare vom avea temperaturi de până la minus 5 grade.

  Frig din Groenlanda

  Organizarea câmpului baric la nivel continental favorizează coborârea anticiclonului Groenlandez până în zona sud-estică a Europei, precum și advecția de aer rece, arctic-maritim spre latitudini mai sudice. La contactul dintre masa de aer polar și cea tropicală preexistentă în zona sudică a Europei, se va dezvolta o depresiune mediteraneană care va influența parțial și zona țării noastre.

  Concret, pe parcursul zilei de marți, răcirea va debuta cu precădere în jumătatea nordică a țării, urmând ca miercuri să cuprindă toate regiunile. Joi, când se va atinge apogeul procesului de răcire, maximele termice se vor situa, în general, între 4…13°C, cu cele mai ridicate valori în vestul teritoriului.

  Temperaturi cu minus la Satu Mare

  În această situație, la Satu Mare vor fi înregistrate, pe parcursul nopții, temperaturi negative, în timp ce cele diurne vor fi destul de scăzute, 11-12 grade. În același timp, există posibilitatea unor precipitații, dar destul de reduse.

  Astfel, în noaptea de marți spre miercuri, temperatura minimă nocturnă va coborâ până la un grad Celsuus, la fel ca și în noaptea de miercuri spre joi, asta în timp ce, în ambele zile, temperaturile nu vor urca mai mult de 14 grade.

  În noaptea de joi spre vineri vor înregistrate minus trei grade la Satu Mare, în unele locuri mai depresionare din Oaș va ajunge chiar la minus 5 grade, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi înregistrate temperaturi de minus un grad. Asta în timp ce ziua vor fi doar 11-12 grade.

  În week-end, se încălzește, dar plouă

  În weekend va urma un nou proces de încălzire treptată, aducând temperaturile peste normalul specific debutului lunii noiembrie în majoritatea regiunilor. Cu alte cuvinte, vom avea 13 grade sâmbătă, cinci grade în noaptea de sâmbătă spre duminică.

  De asemenea, duminică, la zi, vor fi 17 grade, cu cer înorat, iar în noaptea dinspre duminică spre luni vor fi 8 grade și va ploua. Luni vor fi 21 de grade, însă va ploua aproape toată ziua.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img