More


  ANCHETĂ. Bătaia de la Școala din Călinești Oaș NU SE CONFIRMĂ. Directoarea acuzată, NEVINOVATĂ

  =

  Așa cum era de așteptat, cazul de agresiune a unui elev de către directoarea Școlii Gimnaziale din Călinești Oaș nu se confirmă. Ancheta Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare arată că în această școală nu a fost vorba despre nicio agresiune, iar directoarea Adriana Ciul, acuzată că a lovit şi rupt tricoul unui elev, este nevinovată.

  „Comisia de cercetare constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare pentru verificarea contextului și prezumatului incident de violență asupra unui elev de la Școala Gimnazială Călinești Oaș și-a desfășurat activitatea realizând audierea elevilor din clasa a IV-a, a părinților acestora și a cadrelor didactice din școală.

  Comisia consideră că incidentul a constat doar într-o mustrare verbală a elevilor din partea doamnei director, pentru comportamentul neastâmpărat de la ora de educație fizică și nicidecum nu a decurs în modul exagerat și denaturat prezentat în articolul publicat de presă. Nu a fost vorba de nicio agresiune fizică sau verbală”, a precizat IŞJ Satu Mare, într-un comunicat de presă.

  Reamintim faptul că un anume elev de clasa a IV-a, pe nume Carlos, a acuzat-o pe directoarea Adriana Ciul că l-a îmbrăncit, chiar lovit, și că în urma acestei altercații i-ar fi rupt și hainele de pe el.

  Nu este pentru prima dată când elevii din școlile sătmărene îi acuză pe profesorii lor că i-ar fi bătut, lucru care, în urma anchetelor desfășurate de conducerea IȘJ, nu s-au confirmat.

  Putem da aici exemplu elevei din Pomi care, pe la ujumătatea lunii aprilie, a acuzat un cadru didactic că ar fi lovit-o cu o nuia peste palmă. Ulterior, ancheta ISJ a scos la iveală faptul că acest lucru nu s-a petrecut. Eleva, însă, ca să fie crezută, s-a făcut cu o cariocă pe mână astfel încât să pară a fi o lovitură de nuia, lucru care l-a recunoscut ea însăși ulterior.

  Îngrijorător este și faptul că, dintre scandalurile din ultima perioadă din școlile sătmărene, în care poate fi amintit și atacul cu spray lacromogen a unei învățătoare asupra a doi copii din Santău, au, în majoritatea cazurilor, un numitor comun: elevii de etnie romă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img