ATENȚIE. Peste 500 de mașini, RIDICATE la Satu Mare. Care au fost LUNILE de VÂRF

În ultimele cinci luni, sute de sătmăreni au avut surpriza de a nu-și mai găsi mașinile în locul în care au fost parcate. Au fost ridicate de către echipa și macaraua ADP, specializată pentru această activitate, din cauza faptului că au fost parcate ilegal. Peste 260.000 de lei au ajuns în visteria Primăriei Satu Mare în urma mașinilor ridicate.

Peste 530 de mașini ridicate în cinci luni

În data de 6 mai a început, la Satu Mare, activitatea de ridicare a mașinilor parcate ilegal. De atunci, și până la finele lunii septembrie, adică în circa 5 luni de zile, echipa și macaraua ADP, specializate pentru astfel de activități, au ridicat, din oraș, peste 530 de autovehicule parcate ilegal.

Astfel, dacă facem un calcul a celor cinci luni analizate, ajungem la concluzia că au fost ridicate, în medie, circa patru mașini în fiecare zi.

Cea mai ”productivă” lună, din acest punct de vedere, este iulie, cu 154 de mașini ridicate, urmată de august – 118, iunie – 104, mai – 87 și septembrie – 70.

Se poate observa, astfel că acțiunea de ridicare a mașinilor parcate ilegal începe să dea roade și șoferii devin mai atenți unde parchează. În ultima lună analizată au fost identificate și ridicate doar 70 de astfel de mașini, jumătate, comparativ cu luna iulie.

Peste 260.000 de lei, în visteria Primăriei

Reamintim că în cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul până în momentul ridicării și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea este de 300 de lei. În caz contrar, pe lângă sancțiunea de 300 de lei, se va plăti și un tarif de transport în valoare de 200 lei. Pentru fiecare zi de depozitare tariful este de 50 de lei. Mașinile ridicate sunt depozitate în curtea Transurban de unde pot fi recuperate.

Dacă facem și aici un calcul, în cele cinci luni de zile în care măsura este activă, în urma ridicărilor mașinilor parcate pe ilegal la Satu Mare la bugetul local au ajuns peste 260.000 de lei. O sumă de loc de neglijat.

Dacă se mențină această cotă de mașini ridicate, până la finele acestui an mai poate intra în visteria municipiului Satu Mare alte cel puțin 150.000 de lei de pe urma ridicării mașinilor parcate ilegal.

Măsura ridicării autovehiculelor se aplică în cazurile în care autovehicul este oprit în stațiile de autobuz, în intersecții și sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, pe trotuare și piste de biciclete, în cazuri de blocare a diverselor căi de acces auto, precum și în alte situații, conform legislației în vigoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, ne-a vizitat județul

   Mascată într-o vizită de lucru, deplasarea în scop electoral a ministrului Lucian Nicolae Bode în județul nostru a avut și multe părți pozitive....

Primăria va asigura o platfomă online unitară

  În municipiul Satu Mare se fac ultimele pregătiri pentru începerea noului an școlar la data de 14 septembrie, în condiții de pandemie. Primarul,...

S-a ajuns la peste 2900 decese

   Până astăzi, 14 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 31.920 pacienți...

Purtarea măștilor obligatorie pentru toți elevii!

Măsura purtării măștilor este „cea mai sigură regulă, pentru că nu avem certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară de un...

Condiții noi impuse românilor care vor vacanță în Grecia

  Grecii impun măsuri stricte turiștilor, de teama creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Restricții noi pentru români, până la 31 august. În contextul...