More


  Burse pentru elevi din partea Primăriei Satu Mare

  =

  Consilierii locali sătmăreni și-au dat, în ședința de ieri, girul pentru aprobarea unor proiecte importante de pe ordinea de zi. Este vorba despre o rectificare bugetară, despre acordarea unor burse pentru elevi, despre modernizarea a 11 cvartale din Carpați și Soarelui dar și despre alte domenii de activitate.

  Peste 1.300 de burse
  Peste 1.300 de burse pentru elevi va acorda Primăria municipiului Satu Mare după ce, în ședința de ieri, consilierii locali sătmăreni au aprobatproiectul de hotărâre în acest sens. Pentru semestrul I al anului școlar 2019 – 2020, Primăria va acorda un număr de 1.334 de burse elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal. Municipalitatea va acorda burse de performanță, de merit, de ajutor social, precum și burse de studiu.

  Acordarea de burse este justificată de necesitarea sprijinirii elevilor din municipiul Satu Mare cu rezultate bune în procesul educaţional, sau cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare dar şi pentru sprijinirea elevilor cu probleme de sănătate sau venituri mici în familie.

  11 cvartale de blocuri, modernizate
  Totodată, consilierii locali sătmăreni au aprobat și proiectul de hotărâre privind aprobarea actualizării indicatorilor tehnico-economici la obiectivele de investiții „Modernizări parcări în cartierele Soarelui și Carpați II”. Bugetul total al proiectului este în valoare de 9.153.624,96 lei fără TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 6 de luni.

  Obiectivul general al proiectului este asigurarea condițiilor optime pentru parcarea autovehiculelor rutiere în cartierele Soarelui și Carpați II prin realizarea unei infrastructuri rutiere adecvate în următoarele cvartale:

  • Lot 1: Modernizare parcari in cvartalul din spatele blocurilor UU 1 UU 3 UU 5 UU 7 UU 9 UU 11 UU 13 de pe str Lucian Blaga

  • Lot 2: Modernizare parcari in cvartalul delimitat de strazile Uzinei si Independentei si baza sportiva M.I.U.

  • Lot 3: Modernizare parcari aferente blocurilor nr. 2, 4, 6, 8 de pe strada Ostrovului

  • Lot 4: Modernizare parcari in cvartalul din spatele blocurilor 14, 17, 18, de pe strada Ostrovului

  • Lot 5: Modernizare parcari in cvartatul delimitat de str. Ganea – Bargaului – Cibinului – Codrului

  • Lot 6 Modernizare parcari in cvartatul delimitat de str. Lucian Blaga- Dorna- Ganea – Codrului

  • Lot 7: Modernizare parcari in cvartatul delimitat de str. Ganea – Codrului – Cibinului – Dorna

  • Lot 8: Modernizare parcari in cvartatul delimitat de str. Lucian Blaga – Dorna – Ganea – Ambudului

  • Lot 9: Modernizare parcari in cvartatul delimitat de str.Ganea – Dorna – Cibinului – Ambudului

  • Lot 10: Modernizare parcari in cvartatul delimitat de str.Lucian Blaga – Ambudului – Ganea – Alecu Russo

  • Lot 11: Modernizare parcari in cvartatul delimitat de str. Ganea – Ambudului – Fantanele – Alecu Russo.

  Alte proiecte adoptate
  Tot în ședința de ieri, consilierii locali sătmăreni au aprobat sumele necesare pentru reabilitarea clădirii Centrului de excelență situat pe strada wolfenbuttel 6 – 8, dotarea cu balon presostatic pentru terenul de sport de la Liceul German ”Johann Ettinger”, dar și pentru dotarea cu echipament audio video tip Bodycam pentru Polițiștii locali sătmăreni sau pentru înființarea unui sistem de semaforizare cu butoane pietonale pentru trecerea de pietoni de la Liceul Economic.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img