More


  Concert Mircea Baniciu IN MEMORIAM – Octavian Bud

  =

  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, organizează a treia ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Folk „Octavian Bud”.
  Ideea acestui eveniment este aceea de a cinsti așa cum se cuvine memoria celui ce a fost Octavian Bud, o emblemă a folkului sătmărean, dar și național.
  Octavian Bud a fost unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România. S-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară din clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat alături de regretatul Emilian Onciu, în grupul folk „Trupa din Nord”. În 1984 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.
  Satu Mare este o emblemă a folkului național. Mircea Florian, născut la Satu Mare fiind printre pionierii folkului românesc.
  Festivalul Național de Muzică Folk ,,Octavian Bud“ este conceput ca o manifestare artistică și culturală care se adresează interpreților și compozitorilor de muzică folk din țară și are drept scop descoperirea și promovarea de noi talente de creație și interpretare a muzicii folk.
  Concursul se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor ( Sala Studio ) în data de 11 octombrie de la ora 17.00 .

  Gala de premiere și concertele artiștilor, la Filarmonica „Dinu Lipatti” în data de 12 octombrie, de la ora 17:00, cu INTRAREA LIBERĂ.
  În cadrul Galei de Premiere vor susține recitaluri: Mircea Baniciu, Valetin Moldovan, Claudia Șerdan, Grupul folk „Eu Cred” și George Negrea și Diu Oșan.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img