More


  CONFIRMARE. Viorica Dăncilă VINE la Carei de ZIUA ARMATEI. Ce alți MINIȘTRI mai vin

  - Advertisement -

  Primul ministru al României și candidatul PSD pentru funcția de președinte al României, Vioroca Dăncilă, se va afla vineri la Carei unde va participa la manifestările organizate cu ocazia Zilei Armatei Române. Alături de ea, în județul Satu Mare vor ajunge și alți miniștri.

  Delegație impresionantă a Guvernului

  Pe surse neoficiale dar demne de încredere, Gazeta de Nord Vest a aflat că premierul Viorica Dăncilă, care este și candidatul PSD pentru funcția de președinte al României, se va afla vineri, 25 Octombrie, la Carei, unde va lua parte la manifestările organizate în cinstea Armatei Române. Viorică Dancilă a confirmat deja prezența ei în județul Satu Mare.

  Viorica Dăncilă va însoțită la Carei, de ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, de ministrul Agriculturii, Petre Daea, de fostul ministru al Tineretului și Sportului, deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran. Este pozibil să ajungă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

  Iohannis nu mai vine

  Cu toate că inițail își anunțase prezența, Iohannis nu mai vine. Pentru ca președintele să poată ajunge la Carei, manifestările au fost mutate după-amiază, pentru prima dată în ultimii cel puțin 25 de ani.

  Ulterior, însă, surse din cadrul PNL au anunșțat faptul că programul președintelui nu-i mai permite să ajungă la Carei, ultima brazdă de pământ eliberat, pentru a cinsti Armata Română.

  Programul manifestărilor

  Manifestările dedicate Zilei Armatei Române vor debuta cu o zi de mai devreme, joi, 24 octombrie, când, cu începere de la ora 19.00, la Teatrul de Nord Satu Mare va avea loc un simpozion dedicat zilei de 25 Octombrie, Ziua Armatei Române.

  Vineri, 25 Octombrie, cu începere de la ora 15.30, va avea loc un ceremonial militar și religios, care va fi urmat de alocuțiuni, depuneri de coroane, la Monumentul Ostașului Român din municipiul Satu Mare.

  La Carei, programul dedicat sărbătoririi Zilei Armatei României din data de 25 octombrie va cuprinde:
  ⦁ începând cu ora 14.00: expoziție de tehnică, echipamente, armament și aparatură militară în Parcul Karoly;
  ⦁ începând cu ora 17.00: ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori, defilarea gărzii de onoare și survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” la ansamblul monumental „Glorie Ostașului Român”; detașamentul de onoare va fi constutit din militari din Batalionul 811 Infanterie „Dej”, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, Inspectoratul de Jandarmi Județean „General de brigadă Ioniță Borșan” Satu Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”;
  ⦁ solemnitatea „Retragerii cu torțe”, începând cu ora 19.00; detaşamentul va fi constituit din militari aparținând Batalionului 811 Infanterie „Dej” și Muzicii Militare a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img