More


  DECIZIE. Cursă spre Satu Mare, ANULATĂ. Premierul Viorica Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și TAROM

  - Advertisement -

  Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.  Decizia vine și după ce TAROM a anulat cursa spre Satu Mare de miercuri seara.  

  Acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și are următoarele obiective:

  1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.

  2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

  3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.

  „Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, consideră premierul Viorica Dăncilă.

  Amintim faptul că miercuri seara, Compania TAROM a anulat cursa spre Satu Mare pe motiv că sunt prea puțin călători. Astfel, pasagerii de Satu Mare au fost îmbarcați, după două ore, pe cursa de Oradea, și au ajuns la Satu Mare cu cel puțin trei ore întârziere față de ora programată inițial.

  Mai mult decât atât, și pasagerii din Oradea au avut de suferit, văzându-se nevoiți să facă o escală la Satu Mare pentru ca aceeași cursă TAROM să-i preia pe pasagerii sătmăreni.

  Această stare de fapt a creeat nemulțumiri în rândurile pasagerilor sătmăreni care și-au luat bilete dus-întors și care, mai apoi, au fost nevoiți să se supună deciziilor abitrare ale TAROM.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img