More


  DOLIU. Jurnalista „Bartoska” va rămâne un model de compartament uman și profesional pentru generațiile viitoare…

  =

  Cu intraductibilă durere în suflet am aflat de vestea reîntoarcerii-n Neplâns, Acasă în Împărăția lui Dumnezeu, a colegei noastre de breaslă Bartos Erzsebet, supranumită „Bartoska”. La aflarea acestei vești, în câteva secunde mi-au trecut prin minte momentele profesionale alese, din vremea anilor 1997 – 2000, trăite alături de „Bartoska” împreună cu colegii de la fosta Televiziune SAMTEL Satu Mare. În vremea aceea, colega noastră se ocupa de Secția Maghiară a Tv SAMTEL, iar emisiunile realizate de ea au fost, de fiecare dată, atractive, dezinvolte și pline de naturalețea profesională și sufletească, care o defineau în mod special pe „Bartoșka”.

  În relațiile profesionale, „ Bartoska” era extrem de atentă și respectuoasă cu colegii. Ori de câte ori era nevoie, „Bartoșka” se implica cu modestie și solicitudine în vederea soluționării unor probleme specifice unei televiziuni. Personalitatea jurnalistei de radio„Bartoska” a strălucit de-a lungul anilor și la postul „City Radio” Satu Mare. În comunitatea multiculturală sătmăreană se vorbea și se vorbește cu mult respect și afecțiune despre jurnalista „Bartoska”. Ea nu a supărat pe nimeni niciodată, iar în ceea ce privește relațiile interpersonale poate fi considerată de posteritate un model, o jurnalistă profesionistă de necontestat, care a avut în timpul vieții un comportament uman altruist, întregit de o înțelepciune specifică oamenilor culți.

  „Mi-am înmuiat pana de scris în esenţa Nemuririi şi-am fost cutremurat de inegalabile frumuseţi nevăzute. Am pătruns în sfera ei cu grăuntele meu de memorie pentru a vă scrie din partea cealaltă a existenţei imateriale. Suflete se scăldau în puritatea unui lac cristalin pentru a se debarasa de fărâmele de lut muritor…”. Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul ales în nesfârșitele și nemuritoarele Grădini ale Raiului. „Bartoska”, milioane și milioane de flori nepământești să-ți înveselească Sufletul luminat de razele Bunului Dumnezu – Împăratul Luminilor veșnice. Sincere condoleanțe familiei îndoliate.

  Dumitru Țimerman – jurnalist și fost coleg la Televiziunea SAMTEL Satu Mare  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img