DOLIU. S-a dus într-o LUME MINUNATĂ. Interpretul MIHAI CONSTANTINESCU, a decedat

Cunoscutul și iubitul interpret de muzică ușoară românească, Mihai Constantinescu a murit, marți seara, la vârsta de 73 de ani.A trecut, astfel, în lumea minunată pe care o cânta în cântecele lui.

El era internat de mai multe luni la Spitalul bucureștean Floreasca. Mihai Constantinescu a suferit un stop cardio-respirator neresuscitabil, în jurul orei 19.00.

Cântărețul se afla în comă din luna mai a acestui an, când a fost dus la spital în urma unui stop cardio-respirator.

În anul 2008, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

În 2017, a trecut printr-o a doua operație.

Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973, dar și Școala Populară de Artă, la clasa Floricăi Orăscu.

A făcut primele înregistrări la solicitarea lui Titus Munteanu, care îl remarcase la una dintre audițiile organizate de doamna Orăscu.

A mai făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii și din grupul Mondial.

Titus Munteanu l-a lansat apoi într-un trio, alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu.

Printre piesele celebre lansate de Mihai Constantinescu se numără „Sus în deal” (1987), dar și „O lume minunată” (1999).

În anul 1999 a lansat și single-ul „Iubiți și cîinii vagabonzi„, care s-a bucurat de o mare popularitate.

În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor i-a lansat un caiet de cîntece selectate din cele lansate în trei decenii.

Tot în anul 2002, Mihai Constantinescu a primit Diploma de Onoare la Gala Muzicii Ușoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii.

A fost şi compozitor, unele dintre piesele sale apărînd pe dublul CD al cîntăreţei Anastasia Lazariuc lansat în 2003.

De altfel, Mihai Constantinescu a avut o colaborare lungă cu Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind „Maria„.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

VIDEO/FOTO. SĂRBĂTOARE Praznic DEOSEBIT pentru credincioșii din Gelu. Slujbă cu 12 preoți de Sfântul Mina

Pentru credincioșii ortodocși din localitatea Gelu, astăzi a fost o zi specială. A fost sărbătorit cel de-al doilea hram al bisericii: Sfântul Mina.  La slujba...

CERTITUDINE. Un nou ZBOR INTERNAȚIONAL de Satu Mare. Destinația, o MARE SURPRIZĂ

De pe Aeroportul Internațional Satu Mare va fi înființată o nouă cursă aeriană internațională. Destinația este una de-a dreptul surprinzătoare. Chiar dacă nu vorbim...

SANCȚIUNI pentru nerespectarea legii. Polițiștii stau de veghe

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în acest sfârșit de săptămână 8 – 10 noiembrie a.c., activități de...

A condus sub influența alcool-ului. Polițiștii l-au prins

Polițiștii negreșteni au depistat la data de 10 noiembrie a.c., un bărbat, de 54 de ani, care se afla la volanul unui autoturism sub...

Condamnat la 1 an și 4 luni închisoare. Depistat de polițiști

Bărbat, de 30 de ani, care posedă mandat european de arestare a fost depistat de polițiști ieri, 10 noiembrie a.c.  La data de 10 noiembrie...