More


  DOLIU. S-a dus într-o LUME MINUNATĂ. Interpretul MIHAI CONSTANTINESCU, a decedat

  - Advertisement -

  Cunoscutul și iubitul interpret de muzică ușoară românească, Mihai Constantinescu a murit, marți seara, la vârsta de 73 de ani.A trecut, astfel, în lumea minunată pe care o cânta în cântecele lui.

  El era internat de mai multe luni la Spitalul bucureștean Floreasca. Mihai Constantinescu a suferit un stop cardio-respirator neresuscitabil, în jurul orei 19.00.

  Cântărețul se afla în comă din luna mai a acestui an, când a fost dus la spital în urma unui stop cardio-respirator.

  În anul 2008, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

  În 2017, a trecut printr-o a doua operație.

  Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973, dar și Școala Populară de Artă, la clasa Floricăi Orăscu.

  A făcut primele înregistrări la solicitarea lui Titus Munteanu, care îl remarcase la una dintre audițiile organizate de doamna Orăscu.

  A mai făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii și din grupul Mondial.

  Titus Munteanu l-a lansat apoi într-un trio, alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu.

  Printre piesele celebre lansate de Mihai Constantinescu se numără „Sus în deal” (1987), dar și „O lume minunată” (1999).

  În anul 1999 a lansat și single-ul „Iubiți și cîinii vagabonzi„, care s-a bucurat de o mare popularitate.

  În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor i-a lansat un caiet de cîntece selectate din cele lansate în trei decenii.

  Tot în anul 2002, Mihai Constantinescu a primit Diploma de Onoare la Gala Muzicii Ușoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii.

  A fost şi compozitor, unele dintre piesele sale apărînd pe dublul CD al cîntăreţei Anastasia Lazariuc lansat în 2003.

  De altfel, Mihai Constantinescu a avut o colaborare lungă cu Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind „Maria„.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img