Eminescienii au dominat prima etapă a Concursului de Inovație Tehnică și IT desfășurată la Satu Mare

Casa Meșteșugarilor din Satu Mare a găzduit sâmbătă, 12 octombrie 2019, Concursul DaVinci-Concurs de Inovație Tehnica și IT, ediția 1, zona Crișana. Sub îndrumarea unor profesori inimoși, 24 de tineri inovativi au prezentat proiecte care reprezintă soluții creative la nervoile pe care le identifică ei în societate.

Câteva exemple de proiecte care s-au remarcat sunt: mașini robot care pot explora zone necunoscute, evitând obstacolele care ies în cale; o aplicație educativă care înlocuiește manualul școlar cu un format interactiv; propuneri cu soluții pentru cei care explorează muntele și se află în situații critice-exemplu îngropați în zăpadă datorită unei avalanșe; un concept nou-drone care să aibă forme de albină, cârtițâ, pinguin, etc care ar ajuta pentru studii mai temeince ale unor insecte și animale.

Castigatorii concursului sunt:
1.Clasele V-VIII– Sectiunea “Robotica si Automatizari Industriale”:

-Premiul I: Echipa”Infra_team”, cu proiectul “RoboInfrared”

-Premiul II: Echipa “Followers” cu Proiectul “Line Follower”

-Premiul III: la egalitate de puncte, echipele “Smart_boys” si “Little_technicians” cu proiectele “Traffic lights”, respectiv “Flashing light”

2.Clasele IX-XII: -Sectiunea “Inginerie creativa”:

-Premiul I: Echipa “MultitouchCNME” cu proiectul “Mountsee”

-Premiul II: Echipa”MultitouchCNME” cu proiectul “Inteligente Artificiale Prietenoase”

-Premiul III: Echipa “MultitouchCNME” cu proiectul “Mountain Life Saver”

-Sectiunea “Robotica si automatizari industriale”

-Premiul I: Echipa “Alien Explorer”, cu proiectul”Alien Explorer”

-Sectiunea ”Inteligenta artificiala si software”

-Premiul I: Echipa “MultitouchCNME”, cu proiectul “Aventura Cunoasterii”

Comisia de jurizare a evaluat originalitatea și impactul inovației, aplicabilitatea în practica a proiectului și potențialul lui de dezvoltare.

Concursul a fost organizat de Rotary Club Satu Mare, împreună cu Rotary Club București, cu sprijinul Rotaract și Interact Satu Mare.

Comisia centarală de jurizare va selecta care din lucrările câștigatoare a locului I, se califică pentru a participa la faza națională care va avea loc în 2 noiembrie, la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Bucuresti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Minuni în trafic

Activiștii de la DriversSM au lansat, în eter, o nouă provocare pentru sătmăreni. Ideea este simplă: ”Ai cameră de bord și ai surprins un...

Negocieri pentru noi curse aeriene de la Satu Mare

Numărul pasagerilor pe Aeroportul Internațional Satu Mare a crescut semnificativ în ultimii ani, ca efect al creșterii destinațiilor și frecvențelor de la Satu Mare....

Codrul mai este, oare, frate cu românul?

Îmi vine în minte stema de pe tricolor, pe care niște grăbiți, în decembrie 1989, s-au repezit s-o taie de pe simbolul nostru național....

Alu Menziken se extinde la Medieșu Aurit

Fabrica Alu Menziken din Medieșu Aurit nu reprezintă pericol nici pentru mediul înconjurător, nici pentru sănătatea medieșenilor. Acest aspect a fost reliefat în cadrul...

CSM Satu Mare trece în frunte dacă-și câștigă restanțele…

CSM Satu Mare ar putea termina anul pe primul loc al seriei C a Ligii a 4-a dacă-și va câștiga restanțele pe care le...