More


  FOTOGALERIE. APM promovează sensibilizarea elevilor privind importanța protejării mediului. Alături de elevii de la ”Slavici”

  =

  APM Satu Mare promovează ca și instituție publică sensibilizarea elevilor privind importanța protejării mediului înconjurător și este deschisă la provocările tinerei generații creative.

  Ca urmare, a răspuns pozitiv la solicitarea elevilor care frecventează Clubul de Robotică RoboTe@ch4Future al Colegiului Național ”Ioan Slavici” Satu Mare, care s-au implicat activ prin imbinarea cunoștințelor IT cu cele de protecție a mediului în cadrul proiectului de programare și tehnologie ”TechSavePlanet”. Proiectul are ca scop înregistrarea datelor despre calitatea aerului din anumite zone urbane, cu scopul de a se lua măsuri de reducere a factorilor poluanți.

  În cadrul acestui proiect în vederea realizării unui mentorat pentru elevii implicați, specialiștii din cadrul APM Satu Mare pe parcusul a două zile din această săptămână, le-au prezentat modul în care la nivelul județului Satu Mare se realizează monitorizarea calității aerului precum și modul de funcționare și rezultatele măsurării indicatorilor de calitate pentru aerul din municipiul Satu Mare, obținute de la Stația de monitorizare de tip urban instalată în curtea Colegiului National ”Ioan Slavici”.

  Spre surprinderea plăcută a specialiștilor APM Satu Mare, valorile măsurate de elevi cu ajutorul microcontrollerul ArduinoUno, care permite comunicarea cu diferiți senzori, capabili să măsoare concentrația diferitelor gaze din atmosferă și să estimeze gradul de poluare au demonstrat realitatea stradală a aerului din municpiul Satu Mare, și anume că aerului în municipiul Satu Mare este mai greu de suportat în zonele cu trafic intens precum și la orele aglomerate din zi.

  Intersul mărit al elevilor implicați în proiect a fost demonstrat de multitudinea de întrebări pe care le-au adresat specialiștilor de la serviciul de monitorizare și laborator din cadrul APM Satu Mare, cu privire la calitatea aerului la nivelul municipiului și județului Satu Mare. Tinând cont că au dobândit noi cunoștiințe în acest domeniu, elevii s-au oferit să facă parte din Corpul Voluntarilor Ecologi și să își aducă aportul la menținerea calității vieții din punct de vedere a protecției mediului la nivelul municipiului Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img