More


  FOTOGALERIE-EVENIMENT. Sărbătoare de EXCEPȚIE în CATEDRALA CODRULUI. A fost SFINȚITĂ biserica mănăstirii de la Măriuș

  =

   

  Sărbătoare de rang înalt duminică în Catedrala Codrului. Preasfințitul Părinte Iustin, episcopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar, au târnosit biserica Mănăstirii “Izvorul Tămăduirii” Măriuș, județul Satu Mare.

  Mii de credincioși s-au rugat duminică la una dintre cele mai mari sărbători care a avut loc în acest an în Țara Codrului: târnosirea bisericii Mănăstirii de la Măriuș.

  Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Preasfințitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul, Arhiereu vicar, și un sobor de preoți au oficiat Sfânta Liturghie și au târnosit biserica cu hramul “Izvorul Tămăduirii”, leagănul sfânt al codrenilor.

  Alături de credincioși au fost prefectul Darius Filip, deputatul Ioana Bran, primarul comunei Valea Vinului, Radu Cristea, primarul comunei Crucișor, Coza Romi, consilieri locali, alți oficiali și colegi.

  Piatra de temelie a frumoasei biserici din incinta Mănăstirii a fost pusă în urmă cu 27 de ani, iar de atunci, cu spriinul enoriașilor, complexul monohal a prins formă și viață și a devenit Catedrala codrenilor de pretutindeni.

  Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a fost surprins total la finalul slujbei religioase, atunci când înaltele fețe bisericești i-au conferit distincția “Ordinul Crucea Iustinian Arhiepiscopul”.

  ”Astăzi la finalul slujbei de sfințire a mănăstirii noi de la Măriuș mi-a fost conferit de către Episcopul Maramureșului și Sătmarului, PS Iustin, “Ordinul Crucea Iustinian Arhiepiscopul”.
  Pe lângă supriza totală pe care am avut-o, bucuria simțită este imposibil de descris în cuvinte. Aceasta este de departe cea mai frumoasă distincție pe care am primit-o în cei 39 de ani de existență vremelnică pe pământ”, a declarat porefectul Darius Filip după acest emoționmant moment.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img