FOTOGALERIE. MANIFESTARE. Sătmărenii, prezenți în număr mare la a noua ediție a Festivalului ”Din dragoste pentru frumos”

Capitala Franței a găzduit, la acest sfârșit de săptămână, cea de-a noua ediție a Festivalului ”Din Dragoste pentru frumos”. La fel ca și la precedentele opt ediții, și în acest an sătmărenii au fost prezenți în număr mare la această manifestare culturală de excepție din Paris.

Festival anual de artă,cultură și teologie
Festivalul ”Din dragoste pentru frumos”, festival anual de artă, cultură și teologie, este organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, în colaborare cu Ambasada României la Paris și Institutul Cultural Român.
Evenimentul, organizat cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif, preia tematica de reflecție propusă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Și în acest an, județul Satu Mare, în special Negreștiul, a fost prezent la suita de manifestări de înaltă ținută – expoziții, lansări de carte, concerte, conferințe.
Duminică, după Sfânta Liturghie Arhierească de la reședința mitropolitană de la Limours, a urmat o serbare câmpenească cu bucătărie tradițională românească și programul pregătit atent. Printre artiştii şi formaţiile prezente la eveniment îi amintim pe Junii Sibiului, grupul etno Ştefan Voda, Dan Gidea şi Dan Zahan, ansamblul Cununiţa din Bistriţa Năsăud. O parte din momentele artistice au fost în memoria taragostistului român, maestrul Dumitru Fărcaş.

Prezență numeroasă și de seamă din țară, din Sătmar și din Oaș
La ediția din acest an, la Festivalul ”Din dragoste pentru frumos” de la Paris au fost prezenți ambasadorul Romaniei la Paris, Luca Niculescu, ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, secretarul de stat la Ministerul Energiei, Radu Cristescu, dar și președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca., președintele executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, omul de afaceri sătmărean Mihai Crisan, precum și mulți alți prieteni din zona Oașului și din întreaga diasporă.
Organizatorii festivalului sunt Gică si Cornel Cârciu, în colaborare Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Minuni în trafic

Activiștii de la DriversSM au lansat, în eter, o nouă provocare pentru sătmăreni. Ideea este simplă: ”Ai cameră de bord și ai surprins un...

Negocieri pentru noi curse aeriene de la Satu Mare

Numărul pasagerilor pe Aeroportul Internațional Satu Mare a crescut semnificativ în ultimii ani, ca efect al creșterii destinațiilor și frecvențelor de la Satu Mare....

Codrul mai este, oare, frate cu românul?

Îmi vine în minte stema de pe tricolor, pe care niște grăbiți, în decembrie 1989, s-au repezit s-o taie de pe simbolul nostru național....

Alu Menziken se extinde la Medieșu Aurit

Fabrica Alu Menziken din Medieșu Aurit nu reprezintă pericol nici pentru mediul înconjurător, nici pentru sănătatea medieșenilor. Acest aspect a fost reliefat în cadrul...

CSM Satu Mare trece în frunte dacă-și câștigă restanțele…

CSM Satu Mare ar putea termina anul pe primul loc al seriei C a Ligii a 4-a dacă-și va câștiga restanțele pe care le...