FOTOGALERIE. MANIFESTARE. Sătmărenii, prezenți în număr mare la a noua ediție a Festivalului ”Din dragoste pentru frumos”Capitala Franței a găzduit, la acest sfârșit de săptămână, cea de-a noua ediție a Festivalului ”Din Dragoste pentru frumos”. La fel ca și la precedentele opt ediții, și în acest an sătmărenii au fost prezenți în număr mare la această manifestare culturală de excepție din Paris.

Festival anual de artă,cultură și teologie
Festivalul ”Din dragoste pentru frumos”, festival anual de artă, cultură și teologie, este organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, în colaborare cu Ambasada României la Paris și Institutul Cultural Român.
Evenimentul, organizat cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif, preia tematica de reflecție propusă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Și în acest an, județul Satu Mare, în special Negreștiul, a fost prezent la suita de manifestări de înaltă ținută – expoziții, lansări de carte, concerte, conferințe.
Duminică, după Sfânta Liturghie Arhierească de la reședința mitropolitană de la Limours, a urmat o serbare câmpenească cu bucătărie tradițională românească și programul pregătit atent. Printre artiştii şi formaţiile prezente la eveniment îi amintim pe Junii Sibiului, grupul etno Ştefan Voda, Dan Gidea şi Dan Zahan, ansamblul Cununiţa din Bistriţa Năsăud. O parte din momentele artistice au fost în memoria taragostistului român, maestrul Dumitru Fărcaş.

Prezență numeroasă și de seamă din țară, din Sătmar și din Oaș
La ediția din acest an, la Festivalul ”Din dragoste pentru frumos” de la Paris au fost prezenți ambasadorul Romaniei la Paris, Luca Niculescu, ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, secretarul de stat la Ministerul Energiei, Radu Cristescu, dar și președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca., președintele executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, omul de afaceri sătmărean Mihai Crisan, precum și mulți alți prieteni din zona Oașului și din întreaga diasporă.
Organizatorii festivalului sunt Gică si Cornel Cârciu, în colaborare Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts