FOTOGALERIE. VARA din OCTOMBRIE.  A doua PRODUCȚIE din acest an

Chiar dacă suntem în luna octombrie, se anunță o vreme călduroasă, cu temperaturi de vară. Chiar și în cursul săptămânii viitoare vom avea temperaturi de 25 de grade. În aceste condiții, unii pomi fructiferi au oferit o a doua producție în acest an. 

Producție dublă

Temperaturile neobișnuit de ridicate din ultima perioadă au dat peste cap mersul obșinuit al pomilor fuctiferi. Astfel, cireșii și perii de mai au înflorit a doua oară, iar merii de vară au dat și roade, tot pentru a doua oară în acest an.

Astfel, niște gospodari din localitatea Gelu au avut posibilitatea să mănânce mere de vară în… octombrie.

”Deși în prima fază am fost puțin mai neîncrezători, în cele din urmă am mâncat și din cea de a doua producție de mere din acest an. Au fost foarte bune, la fel ca și cele din iunie. Au înflorit și cireșii, și perii, dar nu au mai ajuns să dea roadă”, au declarat pentru Gazeta de Nord Vest, soții Mariana și Vasile Gâta din Gelu.

Producții duble, desigur, de cantitate mai redusă, au mai fost înregistrate și în culturile de căpșuni din zona Oașului – Halmeu.

Vreme caldă și în viitor

De-a lungul acestei săptămâni, la Satu Mare va fi soare pe tot cuprinsul județului, având temperaturi diurne de 24-25 de grade, în timp ce cele nocturne vor fi în jur de 12-13 grade, chiar și 14 grade.

În această perioadă de timp nu sunt anunțate precipitații, iar norii vor fi răzleți.

În week-end ne vom putea bucura de mult soare și de temperaturi de 25 de grade ziua și 15 grade noaptea.

Aceste temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă de timp se vor menține și în prima parte a săptămânii viitoare. Și atunci vom avea temperaturi de peste 35 de grade ziua, respectiv 14-15 grade noaptea.

Abia spre finele săptămânii viitoare vremea se va răcori ușor, adică în jur de 22 de grade ziua, respectiv 12 grade noaptea.

Tot spre finele săptămânii viitoare se adună și ceva nori deasupra Sătmarului, astfel că sunt mici șanse de precipitații.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

O nouă ediție reușită a Cupei Luceafărul

Colegiul Național Mihai Eminescu, Comisia Metodică a Ariei Curriculare Educație Fizică/Arte, a organizat la finalul săptămânii trecute tradiționalul Turneu Internațional de Baschet băieți dotat...

Careianul Daniel Tentiș, bronz la Campionatul European de atelaje trase de câini

Membru fondator al Snow Wolves Trascău, careianul Daniel Marius Tentiș a participat în week-end la Campionatul European de atelaje trase de câini (pe roți),...

Cine stinge lumina(math)?

E greu să vorbești sau să scrii azi despre altceva decât despre rezultatele alegerilor prezidențiale... Parcă orice subiect am alege la bursă ne e...

Adrian Rus: “Suntem încrezători în forţele proprii”

Au început deja emoţiile pentru echipa naţională. Duminică a avut loc reunirea lotului pentru dubla cu Suedia şi Spania. Printre primii stranieri sosiţi s-a...

Judo Master, pe podium în Slovacia

Sâmbătă, sportivii de la Judo Master Satu Mare şi Judo Master Carei au fost prezenți în Galanta, Slovacia, la un concurs internaţional important, la...