More


  ILEGAL? McDonald’s şi KFC, atentat la SĂNĂTATEA oamenilor. Ce făceau ANGAJAȚII acestor COMPANII

  - Advertisement -

  Restaurantele McDonald’s și KFC din toată țara riscă să nu mai poată servi băuturi cu gheață, produse în regim propriu. Este măsura anunțată de comisarii ANPC, după ce au verificat în total 16 francize din București și au descoperit că băuturile erau diluate și preparate fără autorizație.

  În ceea ce privește gheața pusă în băuturi, comisarii au descoperit că ambele restaurante foloseau apă de la robinet pentru producerea ei. În plus, în cuburile de gheață de la KFC s-au găsit și trei tipuri de bacterii neconforme.

  Săptămâna trecută, comisarii ANPC din Capitală s-au autosesizat și au verificat în total 16 restaurante McDonald’s și KFC. Comisarii acuză francizele că ar fi produs gheață și băuturi carbogazoase în regim propriu, fără să dețină autorizație, așa că au pus sigiliu pe toate mașinăriile de făcut gheață și au luat probe pe care le-au dus apoi în laborator.

  Potrivit examenului microbiologic, realizat la un laborator privat, în probele de gheață de la KFC s-au găsit trei tipuri de bacterii.

  Paul Anghel, vicepreședintele ANPC: „În 5 din dintre cele 7 unități verificate s-au găsit în continuare aceste probleme: bacterii coliforme, clostridium, entorococi, lucruri care după părerea noastră sunt de neacceptat. Vor fi încheiate documente prin care li se vor opri mașinile de gheață, ca să nu se mai propage infectarea. Vom informa Ministerul Sănătății.”

  În plus, ambele restaurante ar fi diluat însă băuturile mai mult decât era necesar, susțin reprezentanții ANPC. De exemplu, trei sferturi dintr-un pahar de 0,5 litri ar fi fost umplute cu gheață. Peste aceasta, susțin comisarii ANPC, angajații turnau un suc produs tot în regim propriu din concentrat, apă de la robinet și dioxid de carbon.

  Paul Anghel, vicepreședintele ANPC: „Pe procedura de diluție scrie că trebuie să pună 5 părți de gheață, de exemplu, la o anumită cantitate de suc. Ei bine, ei modificau aceste diluții.”

  Horia Constantinescu, președintele ANPC: „Producerea de băuturi răcoritoare trebuie menționată în codul CAEN al respectivului operator economic. Este pusă în discuție modalitatea de realizare a băuturilor răcoritoare altfel decât ar trebui ea și cum este cerută altor operatori economici.”

  Referitor la acest aspect, KFC a transmis că Restaurantele KFC din România nu sunt producător de băuturi carbogazoase, ci comercializează băuturi produse de terță parte (…) care au presetat un sistem de dozaj verificat periodic de către furnizorul respectiv. De asemenea, (…) gheața este adăugată în băutură la cererea exclusivă a clientului.

  În plus, KFC a transmis că a oprit deja mașinile de gheață din întreaga țară și că a demarat o anchetă internă pentru a determina cauzele care au dus la contaminarea acesteia.

  „Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară”, a precizat KFC într-un comunicat.

  La rândul său, și McDonald’s a transmis că deține toate autorizațiile și îndeplinește toate condițiile necesare desfășurării activității.

  „În restaurante, nu este vorba despre un proces de producție industrial, ambalare și distribuire prin canale de distribuție, ci despre o preparare și o servire a mâncării și băuturii prin metode certificate pentru consum imediat. Echipamentele pentru prepararea gheții sunt autorizate, certificate CE, conforme cu normele Uniunii Europene, iar apa provine din surse autorizate. Băuturile sunt produse în conformitate cu rețeta producătorilor, respectând întocmai rețeta provenită de la fiecare dintre aceștia”, a precizat McDonald’s într-un comunicat.

  Sursa: StirileProTV.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img