ÎNGRIJORARE. Zborurile INTERNAȚIONALE, pleacă de la SATU MARE. Cine ni le „FURĂ”

Campaniiile aeriene, fie că vorbim de cele low cost sau cele normale, nu s-au mai înghesuit să înființeze un nou zbor internațional de pe Aeroportul Satu Mare. Se pare că acestea vor decola de pe un alt aeroport din apropiere.

În afară de cele patru curse săptămânale spre Londra, depe Aeroportul Satu Mare în discuție au intrat, la un moment dat, curse internaționale spre Paris, spre Barcelona și spre Roma, în cazul companiilor low cost, și una spre Germania, pentru companiile de linie.

Toate aceste discuții, însă au fost sistate pentru a vedea ce se întâmplă cu Aeroportul Maramureș din Baia Mare. Și, cel puțin din punctul lor de vedere, așteptarea a meritat.

Potrivit DirectMM.ro, aeroportul băimărean îndeplinește toate condițiile pentru curse internaționale de linie.

Curse internaționale de linie nu se puteau efectua înainte de securizarea frontierei de stat care se putea face prin realizarea unui gard perimetral pe o lățime de 10 m și o circa 1,3 km.

Trei ani și trei luni a durat până când gardul perimetral a putut fi construit în mod legal și s-a îndeplinit condiția de securizare a frontierei. Între timp s-au achiziționat toate utilajele și echipamentele impuse de statutul de aeroport international. Toate investițiile efectuate la aeroport au făcut ca, în prezent, pe aeroport să poată opera orice tip de avion, inclusive cele mari- Airbus 321 și Boeing 737 max (seria 8). Mai este de parcurs o etapă: auditul, care va avea loc după 15 octombrie 2019.

După finalizarea auditului, se pot oficializa – și finaliza – tratativele cu operatorii de curse internaționale (interesate s-au arătat cel puțin trei companii).

Aeroportul Maramureș pune la dispoziție infrastructura și o serie de facilități, chiar și un serviciu de ticketing și etichetare bagaje (pentru situația în care compania nu ține să aibă propriul ei serviciu) și chiar date de trafic.

Surse au declarat pentru Gazeta de Nord Vest că cele trei companii interesate au în vedere înființarea unor curse aeriene spre Paris, Roma și Barcelona, exact cursele pentru care Aeroportul Satu Mare purtase negocieri anterior.

La sitauția de acum, se pare că la Satu Mare vor rămâne doar cursele spre Londra, în timp ce spre celalate destinații cursele vor pornii de la Baia Mare. Aeroport care a fost finalizat cu aproape trei ani în urma Aeroportului Satu Mare.

Management ”productiv” la Satu Mare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

VIDEO/FOTO. Femeia cu chip de BESTIE, CERCETATĂ de PROCURORI. Ordin de protecție pentru bătrână

Judecătorii au emis un ordin de protecție pentru bătrână. Fiica agresoare e cercetată penal. O bătrână de 84 de ani a suportat bătăi crunte şi repetate...

FOTO. DRAMĂ. Angajat SMURD, SOLICITAT să își SALVEZE… FIUL. Momente CUMPLITE pentru un salvator de pe elicopterul SMURD

Un angajat al SMURD care deserveste ambulanta aeriana a avut parte de un soc sambata dimineata dupa ce a fost solicitat sa intervina la...

VIDEO-FOTO EDITORIAL. ISTANBUL – ORAȘUL DE PE DOUĂ CONTINENTE DINCOLO DE COVID 19

Bine ne revedem … de data aceasta în STARE DE ALERTĂ dragi cititori. Iată-ne eliberați în parte de frica și suspinele provocate de COVID...

FOTOGALERIE. GEST. Căprioară SALVATĂ de jandarmi. A fost PREDATĂ specialiștilor de la AJVPS Gelu

Un subofițer de jandarmi a observat vineri după amiază o căprioară ce alerga speriată în cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare. Aceștia au solicitat...

PARADOX. SCADE numărul cazurilor ACTIVE de COVID-19 în județ. PATRU VINDECĂRI într-o zi

Cu toate că autoritățile au anunțat că, în ultimele 24 de ore, a mai fost înregistrat un nou caz de COVID-19 în județ, totuși...