ÎNGRIJORARE. Zborurile INTERNAȚIONALE, pleacă de la SATU MARE. Cine ni le „FURĂ”

Campaniiile aeriene, fie că vorbim de cele low cost sau cele normale, nu s-au mai înghesuit să înființeze un nou zbor internațional de pe Aeroportul Satu Mare. Se pare că acestea vor decola de pe un alt aeroport din apropiere.

În afară de cele patru curse săptămânale spre Londra, depe Aeroportul Satu Mare în discuție au intrat, la un moment dat, curse internaționale spre Paris, spre Barcelona și spre Roma, în cazul companiilor low cost, și una spre Germania, pentru companiile de linie.

Toate aceste discuții, însă au fost sistate pentru a vedea ce se întâmplă cu Aeroportul Maramureș din Baia Mare. Și, cel puțin din punctul lor de vedere, așteptarea a meritat.

Potrivit DirectMM.ro, aeroportul băimărean îndeplinește toate condițiile pentru curse internaționale de linie.

Curse internaționale de linie nu se puteau efectua înainte de securizarea frontierei de stat care se putea face prin realizarea unui gard perimetral pe o lățime de 10 m și o circa 1,3 km.

Trei ani și trei luni a durat până când gardul perimetral a putut fi construit în mod legal și s-a îndeplinit condiția de securizare a frontierei. Între timp s-au achiziționat toate utilajele și echipamentele impuse de statutul de aeroport international. Toate investițiile efectuate la aeroport au făcut ca, în prezent, pe aeroport să poată opera orice tip de avion, inclusive cele mari- Airbus 321 și Boeing 737 max (seria 8). Mai este de parcurs o etapă: auditul, care va avea loc după 15 octombrie 2019.

După finalizarea auditului, se pot oficializa – și finaliza – tratativele cu operatorii de curse internaționale (interesate s-au arătat cel puțin trei companii).

Aeroportul Maramureș pune la dispoziție infrastructura și o serie de facilități, chiar și un serviciu de ticketing și etichetare bagaje (pentru situația în care compania nu ține să aibă propriul ei serviciu) și chiar date de trafic.

Surse au declarat pentru Gazeta de Nord Vest că cele trei companii interesate au în vedere înființarea unor curse aeriene spre Paris, Roma și Barcelona, exact cursele pentru care Aeroportul Satu Mare purtase negocieri anterior.

La sitauția de acum, se pare că la Satu Mare vor rămâne doar cursele spre Londra, în timp ce spre celalate destinații cursele vor pornii de la Baia Mare. Aeroport care a fost finalizat cu aproape trei ani în urma Aeroportului Satu Mare.

Management ”productiv” la Satu Mare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

7 INFRACȚIUNI la regimul rutier în acest sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămână polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au constatat în flagrant delict 7 infracțiuni la regimul rutier. La...

Rănit GRAV după ce a trecut drumul prin loc nepermis

Vineri, 18  octombrie,  în jurul orei 14.00,  poliţia a fost sesizată că pe strada Satu Mare, din localitatea Livada, a avut loc un accident...

RĂNIT în accident între Halmeu și Turulung

La data de 18.10.2019, în jurul orei 17.00,  polițiștii Serviciului Rutier au fost solicitați să intervină la un accident produs între localitățile Halmeu și...

Au TRAFICAT alcool. Poliția însă, pe fază

În urma unui control în trafic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Beltiug în colaborare cu cei din cadrul Poliției oraș Ardud au descoperit  3.483...

Contrabandă cu țigări, depistată de polițiști

În data de 20.10.2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun precum şi pentru depistarea...