Municipiul Satu Mare, implicat în Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

Municipiul Satu Mare revine pe harta participanților la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment organizat pentru a doua oară la nivel european, pentru a promova nevoia de a colecta selectiv deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Primăria Municipiului Satu Mare și Serviciul Local de Colectare Satu Mare încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania din 14-19 octombrie 2019!

Volumul deșeurilor electrice crește la nivel global cu o rată de 3-4% anual. Conform estimărilor în 2025 se vor genera circa 60 de milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Vă puteți imagina că această cantitate este echivalentul a 290.000 de Statui ale Libertății?

Implică-te acum! Participă și tu la curațenia orașului nostru!

  • În data de 19 octombrie, aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosiți pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii, ce vor fi deschise între orele 09.00-16.00, în următoarele locuri din Satu Mare:
  • Zona Centru – lângă Colegiul Naţional Ioan Slavici;
  • Zona 14 Mai – Școala Gimnazială Vasile Lucaciu;
  • Piaţa Titulescu – lângă Școala Generală Nr. 10;
  • Cartier M 14 – Lângă Școala Generală Mircea Eliade;
  • Cartier M 17 – lângă Școala Gimnazială Ion Creangă;
  • Cartier M 16 – lângă Școala Gimnazială Avram Iancu;
  • Cartier M 15 – lângă Școala Gimnazială Bălcescu Petofi;
  • Cartier Carpaţi – lângă Școala Gimnazială Octavian Goga.

Pentru cei care nu pot transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare menționate mai sus, în perioada 14-19 octombrie, Serviciul Local de Colectare Satu Mare asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție! Tot ce trebuie să faci este să suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, și să faci o programare.

Echipa Serviciului Local de Colectare Satu Mare asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Răspunde pozitiv la colectarea și reciclarea aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor și bateriilor! Contribui astfel la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului.

În plus, participând la această acțiune de colectare, ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: 5 mixere, 10 blendere și 10 mașini de călcat! Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 22 octombrie, ora 12.00, la Gradina Romei – Casa Verde.

Rămâi informat! Vizitează www.colecteaza.ro sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Alege să îți respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!

Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentantul Serviciului Local de Colectare Satu Mare, Cristian Man, la numarul de telefon 0745.085.376 sau la TelVerde RoRec 0800 444 800.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTOGALERIE. PERICOL de EXPLOZIE la Satu Mare. Pompierii au INTERVENIT promt

Pericol de explozie ieri la Satu Mare. Pompierii sătmăreni au intervenit ieri pentru asigurarea zonei în urma producerii unei defecțiuni la un branșament de gaz,...

DREPTATE. Doi TÂLHARI și VIOLATORI, trimiși în judecată. Faptele ORIBILE ale acestora

Doi tineri, în vârstă de 18 respectiv 20 de ani, acuzați de tâlhărie calificată și viol u fost trimiși în judecată de procurorii sătmăreni....

RESPECT. Gest de OMENIE făcut de niște polițiști sătmăreni. Ce au făcut pentru VICTIMA unei TÂLHĂRII

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești au venit în sprijinul unei femei, de 56 de ani, din municipiul Carei, care la data de...

CONVOCATOR

  COMPLETAREA ORDINII DE ZI A ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A ACȚIONARILOR  SOCIETATII ARDEALUL SA             Directoratul societății ARDEALUL SA, societate administrată în sistem dualist, cu sediul...

PERFORMANȚĂ. Niciun CAZ NOU de CVOVID-19 de aproape O SĂPTĂMÂNĂ la Satu Mare. Doar DOUĂ CAZURI în județ

De aproape o săptămână, mai exact din data de 23 mai, în județul Satu Mare nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19...