NEVINOVAT. Patronul Unicarm, Vasile Lucuț, a CÂȘTIGAT lupta cu DNA. A fost ACHITAT de instanță

Patronul Companiei Unicarm Satu Mare, cunoscutul om de afaceri și filantrop sătmărean Vasile Lucuț, a câștigat în instanță lupta cu Direcția Generală Anticorupție. Acesta a fost achitat într-un dosar de corupție realizat de procurorii DNA.

Lovitură grea pentru DNA Oradea

Tribunalul Bihor a dat, miercuri, achitări pe linie în dosarul Unicarm, în care omul de afaceri sătmărean, Vaile Lucuț, patronul Companiei Unicarm, a fost acuzat că a dat şpăgi în serie la fostl primar al orașului Beiuș, Adrian Domocoș, pentru a i se permite să ridice un magazin în centrul oraşului, titreză Bihoreanul.ro.

Potrivit soluţiei publicate pe scurt pe portalul instanţelor de judecată, atât patronul Vasile Lucuț, cât și Domocoş a fost achitați miercuri pentru toate acuzaţiile care le se aducea în acest dosar, respectiv pentru opt infracţiuni printre care cea mai gravă ar fi de dare, respectiv luare de mită. În urma cercetării dosarelor și probelor, magistrații au constata că faptele imputate nu există ori că nu sunt prevăzute de legea penală.

Patronul Unicarm, Vasile Lucuţ, a fost achitat, pentru infracţiuni precum dare de mită şi complicitate, iar compania a fost şi ea achitată pentru aceleaşi fapte.

Sentinţa de miercuri reprezintă o nouă lovitură pentru procurorii DNA Oradea, care păreau că au probe solide în acest caz, scrie Bihoreanul.ro.

Din câte se pare, faptele descrise de procurori în rechizitoriu nu au fost, însă, de natură să o convingă pe judecătoare, care a apreciat că acestea “nu există”. Potrivit spuselor avocatului Bodea, anchetatorii nu ar fi reuşit să dovedească faptul că banii au ajuns la Domocoş, pe când apărarea a arătat că din fundaţie au mers spre rezolvarea unor cazuri sociale, ca atare nu au reprezentat şpăgi, mai arată Bihoreanul.ro.

Vasile Lucuț, prosper om de afaceri și filantrop

Patronul Comnpaniei Unicarm Satu Mare, Vasile Lucuț, este un prosper om de afaceri dar și un cunoscut și apreciat făcător de bine. A făcut o serie de donații pentru spitale, ultima dintre acestea având loc chiar săptămâna trecută când a donat un aparat ultraperformant Secției de Neurologie a Spitalului Județean.

De asemenea, a finanțat o serie de operații sau consultații medicale costisitoare în străinătate, mai ales în cazul unor copii, lucru ce a coincis, efectiv, cu salvarea vieților acestora.

Pentru toate acestea, Vasile Lucuț este un personaj apreciat și iubit de către sătmăreni, și nu numai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

VIDEO/FOTO. SĂRBĂTOARE Praznic DEOSEBIT pentru credincioșii din Gelu. Slujbă cu 12 preoți de Sfântul Mina

Pentru credincioșii ortodocși din localitatea Gelu, astăzi a fost o zi specială. A fost sărbătorit cel de-al doilea hram al bisericii: Sfântul Mina.  La slujba...

CERTITUDINE. Un nou ZBOR INTERNAȚIONAL de Satu Mare. Destinația, o MARE SURPRIZĂ

De pe Aeroportul Internațional Satu Mare va fi înființată o nouă cursă aeriană internațională. Destinația este una de-a dreptul surprinzătoare. Chiar dacă nu vorbim...

SANCȚIUNI pentru nerespectarea legii. Polițiștii stau de veghe

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în acest sfârșit de săptămână 8 – 10 noiembrie a.c., activități de...

A condus sub influența alcool-ului. Polițiștii l-au prins

Polițiștii negreșteni au depistat la data de 10 noiembrie a.c., un bărbat, de 54 de ani, care se afla la volanul unui autoturism sub...

Condamnat la 1 an și 4 luni închisoare. Depistat de polițiști

Bărbat, de 30 de ani, care posedă mandat european de arestare a fost depistat de polițiști ieri, 10 noiembrie a.c.  La data de 10 noiembrie...