More


  OMAGIU Ziua Armatei României, sărbătorită solemn la Carei. Sărbătoarea a fost onorată de cei mai înalți demnitari ai țării

  =

  Manifestările organizate la Carei de Ziua Armatei Române au fost la înălțime și în acest an. Sărbătoarea a fost onorată de înalții demnitari ai României. În afară de momentele festive, miile de cetățeni care au venit la Carei de Ziua Armatei au avut parte și de un spectacol pe cinste.

  Mesajele transmise de Viorica Dăncilă și Gabriel Leș

  Ca în fiecare an, pe 25 Octombrie, în municipiul Carei, manifestările organizate cu prilejul Zilei Armatei României au fost onorate prin prezenţa unor înalţi demnitari ai statului român, printre care preşedintele ţării, Klaus Iohannis, premierul României, Viorica Dăncilă, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, ÎPS Andrei Andreicuţ, generali de armată şi alţi oficiali de la nivel naţional, teritorial şi judeţean.

  ”Sărbătorim astăzi una dintre cele mai importante zile din calendarul inimilor noastre de români, 25 octombrie, Ziua Armatei României, într-un context istoric deosebit: 75 de ani de când ostașii noștri, cu vitejie, curaj și spirit de sacrificiu, reușeau să elibereze şi ultimele palme de pământ din teritoriul transilvan.

  Astăzi, mai mult ca oricând, înțelegem că Armata României a contribuit în mod decisiv la apărarea ființei naționale în cele mai dificile momente ale istoriei noastre, prin misiunile executate în cele mai grele teatre de operații ale lumii, prin seriozitatea și eficiența cu care și-a asumat sarcinile modernizării propriei instituții în îndeplinirea obiectivului de aderare a țării noastre la NATO.

  Dragi militari, activi, în rezervă sau în retragere, întreaga Românie vă mulțumește și vă aplaudă! La mulți ani dumneavoastră și Armatei României!”, a fost mesajul transmis de Viorica Dăncilă.

  ”La 25 Octombrie 1944, ostaşii români au redat Ţării oraşele Carei şi Satu Mare, după eroica epopee a luptelor de la Păuliş, Iernut, Oarba de Mureş, Dealul Sângeorgiu, Cluj, Oradea şi alte plaiuri de legendă ale Ardealului, în drumul glorios străbătut de Armata Română pentru eliberarea Ungariei şi a Cehoslovaciei.

  În total, efortul de război a implicat dislocarea pe front a 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă.

  Lor, eroilor căzuţi şi eroilor care au supravieţuit grelelor încercări prin care au trecut, le aducem omagiul nostru, la ceas aniversar. Armata Română ştie să-şi cinstească eroii, iar recunoştinţa noastră va fi veşnică.

  Respect militarilor Armatei României, în activitate, rezervă ori retragere, veteranilor de razboi.

  La mulți ani Armatei României și glorie eternă Eroilor Neamului !”, a fost mesajul transmis de ministrul Apărării, Gabriel Leș. 

  Paradă spectaculoasă

  Prefectul Darius Filip a participat la fiecare manifestare în parte, fiind alături de înalţii demnitari şi în mijlocul cetăţenilor care au dorit să vadă parada spectaculoasă organizată în localitatea în care s-a eliberat de sub ocupaţie străină ultima brazdă de pământ ce aparţine neamului românesc.

  Mii de oameni din judeţul Satu Mare, precum şi din judeţele învecinate au participat încă de la ora 14.00 în municipiul Carei la exercițiile demonstrative, prezentarea de tehnică militară și atelierul de tehnici de supraviețuire.

  Apoi de la ora 17.00 la Ansamblul monumental „Glorie Ostașului Român” s-a desfăşurat ceremonia militar-religioasă, urmată de depuneri de coroane și jerbe de flori și ceremonie de acordare de distincții Drapelelor de Luptă ale unor unități militare, simultan cu survolarea zonei de către aeronave ale Forțelor Aeriene Române și cu sosirea „Ștafetei Veteranilor”, care a plecat din capitală pe 17 octombrie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img