More

    Orașul Livada – cele mai recente investiții și planuri de dezvoltare

    Orașul Livada dispune de oameni cu inițiativă într-o primărie preocupată de extindere, dezvoltare și reabilitare. Dovada o constituie numeroasele proiecte care sunt fie finalizate sau în derulare, fie planificate spre a fi demarate în viitorul apropiat.

    O infrastructură mai bună și un viitor mai bun

    Dispensarul uman din Livada a fost reabilitat, s-a finalizat inclusiv partea de încălzire centrală, acoperișul și izolarea exterioară și tencuială din resurse proprii. De asemenea, după o perioadă îndelungată de proceduri, se va demara și asfaltarea străzilor locale din Livada. În prima fază, se vor asfalta străzile Scânteii, Tudor Vladimirescu și Nicolae Bălcescu, după care urmează restul străzilor în total de 23. Se desfășoară în același timp lucrările la reabilitarea școlii generale din centrul localității Livada. În cel mai scurt timp posibil se va preda spre folosință către elevi și profesori. Este vorba despre 4 corpuri de clădire.

    S-a realizat totodată rețeaua de apă potabilă în localitatea Livada Mică și s-a realizat în procent de 60% rețeaua de apă potabilă în localitatea Dumbrava, care aparțin de orașul Livada. Se preconizează că toate aceste lucrări se vor finaliza anul acesta.

    Un nou spațiu de agrement

    Au fost începute lucrările de execuție la proiectul “Amenajare spații – petrecere timp liber” în orașul Livada. Lucrările includ 3,4 hectare de teren care se va amenaja, din care 2 hectare între strada Viitor, strada Baia Mare și Biserica Ortodoxă și 1 hectar lângă grădinița din cartierul Unirii. Acesta este momentan un teren în paragină, care, conform proiectului, se va amenaja cu loc de joacă, alei pietonale, pistă pentru bicicliști, teren pentru skateboard, toaletă publică, fântână arteziană și amenajare peisagistică – îngrădit, cu spațiu verde.

    Vor fi începute de asemenea lucrările de execuție la extinderea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Adrian, Livada Mică și Dumbrava. Se preconizează că în cursul lunii noiembrie vor fi începute aceste lucrări, depinzând însă și de condițiile meteo.

    Orașul Livada dovedește așadar că implicarea și dorința pentru un trai mai bun sunt fundamentele unei dezvoltări din ce în ce mai înfloritoare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE