More


  Programul „Prima casă” devine programul „O casă, o familie”

  =

  Programul „Prima casă” devine programul „O casă, o familie”, iar cumpărarea unei locuințe devine și mai ușoară, și mai puțin costisitoare, anunţă deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran.

  Aceasta a participat marţi la şedinţa din cadrul Comisiei de buget, finanțe, bănci a Camerei Deputaților unde au fost adoptate o serie de modificări ale acestui program. Astfel, plafonul venitului maxim va fi de 4500 de lei pentru familiile fără copii și de 7000 de lei pentru cele care au copii. Beneficiile de asistență socială nu vor fi luate în calcul, chiar dacă acestea duc la depășirea sumei maxime.

  “În acest fel, programul va putea fi accesat și de către mame singure, văduve sau persoane cu dizabilități. Toate aceste grupuri vulnerabile vor avea creditul garantat 100 la sută de stat”, a declarat deputatul Ioana Bran.

  Avansul minim pentru cumpărarea sau construirea unei locuințe va fi de minimum 5% din valoarea acesteia, valoare care nu poate depăși suma de 70.000 de euro (echivalent în lei la cursul BNR din momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare sau de antrepriză). Această modificare vine mai ales în sprijinul tinerilor aflați la început de carieră care vor să își întemeieze o familie.

  Noul program va reduce cu 0,5 la sută a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu un copil și cu 1 la sută pentru familiile cu doi sau mai mulți copii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img