More


  RAZIE. Poliția face CURĂȚENIE în comunitățile de ȚIGANI. RIDICAȚI, AMPRENTAȚI, AUDIAȚI

  =

  Polițiștii sătmăreni au demarat o amplă campanie de ”curățenie” a comunităților de țigani din județul Satu Mare. După ce săptămâna trecută o astfel de acțiune a avut loc la Ambud și petin, azi a fost rândul țiganilor din Odoreu să fie legitamați, iar o parte dintre ei ridicați, duși la sediul IPJ Satu Mare, amprentați și audiați.

  Desant al polițiștilor, criminaliștilor și jandarmilor

  Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest, că acțiunea de azi de la Odoreu a fost programată de mai mult timp. La această razie, care s-a desfășurat în comunitatea de romi de pe străzile Fraternității și Someșului din comuna Odoreu, au participat 23 de polițiști sătmăreni, trei criminaliști și șase jandarmi.

  Acțiunea de astăzi a vizat depistarea unor persoane care locuiesc în zonă fără forme legale, încercându-se astfel împiedicarea formării unor grupuri infracționale, dar și identificarea și ducerea la sediul IPJ pentru audieri a unor persoane implicate, fie ca făptași, fie ca martori, în unele dosare penale aflate în cercetare de polițiștii sătmăreni.

  Polițiștii sătmăreni vor continua astfel de razii și în alte comunități de țigani din județul Satu Mare.

  N-are legătură cu bătaia din lanul de porumb

  Reprezentantul IPJ, Paula Gabor, a precizat pentru Gazeta de Nord Vest că acțiunea de astăzi a polițiștilor sătmăreni nu are nicio legătură cu bătaia încasată de un odorean de la o familie de țigani după ce aceștia din urmă ar fi fost prinși la furat de porumb.

  Potrivit Paulei Gabor, scandalul respectiv a avut loc în urmă cu circa două săptămâni, când un cetățean din comuna Odoreu ar fi prins la furat în lanul de porumb doi copii de țigani.

  Bărbatul le-a administrat celor doi copii o corecție fiyică după care i-a trimis acasă.

  Scanbdalul nu s-a oprit aici. Părinții celor doi hoți au venit la casa odoreanului care le-au bătut copii prinși la furtat și i-au administrat acestuia o bătaie.

  Acest caz este cercetat de polițiști dar într-o altă circumstanță decât acțiunea de astăzi a polițiștilor sătmăreni în comunitățile de țigani din Odoreu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img