More


  SĂRBĂTOARE. Hram MARE la biserica din Băbășești. Doi EPISCOPI, prezenți

  =

  Ziua de Sfântul Dumitru este prilej de dublă sărbătoare pentru credincioșii ortodocși din Băbășești, comuna Medieșu Aurit. Această sărbătoare coincide și cu Hramul Bisericii din localitate, iar în acest an la această sărbătoare au fost preyenți doi episcopi.

  Episcopul Spaniei li Portugaliei, Prea Sfințitul Timotei, împreună episcopul vicar al Maramureșului și Sătmarului, Prea Sfințitul Timotei Sătmăreanul, au oficiat, alături de un sobor de preoți în frunte cu protopopul de Satu Mare, Ioan Socolan, și preotul paroh local, Adrian Arba, o Liturghie Arhierească cu ocazia dublei sărbători de la Băbășești: Sfântul Dumitru și Hramul Bisericii.

  La bucuria enoriașilor din Băbășești au mai luat parte ministrul secretar de stat Radu Cristescu , primarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok , președintele executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, consilierul județean Nicolae Avorniciti, directorul de îngrijiri medicale a Paula Mare, fostul primar al comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, dar si Asociația Eroii Neamului condusă de Voicu Șichet.

  De asemenea, tot cu această ocazie, a fost sfințit și dezvelit monumentul dedicat eroilor căzuți în cele două războaie mondiale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img