More


  Sătmarul, plin de cerșetori

  - Advertisement -

  Încet dar sigur, municipiul Satu Mare începe să devină un fel de El-Dorado entru cerșetorii din zona de nord-vest a României, și nu numai. Doar în cursul lunii septembrie, polițiștii locali sătmăreni au identificat aproape 40 de cerșetori care apelau la mila cetățenilor pe raza municipiului Satu Mare. Jumătate dintre ei au fost și amendați.

  Cerșetori peste tot
  Potrivit raportului de activitate al Poliției Locale Satu Mare, în cursul lunii septembrie, polițiștii locali sătmăreni au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen. Cu această ocazie, au fost depistate 38 de persoane care cerșeau. Dintre acestea, 21 au fost amendate și, unde a fost cazul, trimise spre localitatea de unde provin.

  Practic, cerșetori sunt aproape peste tot în municipiul Satu Mare, beneficiind și de vremea frumoasă de afară. Cei mai mulți sunt, însă, în zona mall-ului sau în zona marilor magazine.

  Interesant este și faptul că majoritatea cerșetorilor nu sunt din municipiul Satu Mare, nici măcar din județ. Cei mai mulți milogi, în special femei de etnie romă, provind din județul Sălaj (cei mai mulți) dar și din Bihor sau chiar Cluj. Am putea spune că, oarecum, Sătmarul a devenit un fel de El-Dorado al cerșetorilor din zona de nord vest a țării.

  Scoși la muncă
  Tot în cursul lunii septembrie, în conformitate cu prevederile legii privind venitul minim garantat şi în baza hotărârii Consiliului local Satu Mare privind aprobarea Planului de acţiuni şi de lucrări de interes local pe anul 2019, pentru repartizarea orelor de muncă prestate lunar de către persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social, pe raza municipiului Satu-Mare au fost desfăşurate cinci acţiuni cu beneficiarii de ajutor social, sub îndrumarea cadrelor de specialitate din această instituţie.

  Prin aceste acțiuni s-au executat activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, ocazie cu care s-au strâns 3 metri cubi de resturi menajere. La aceste activităţi au participat în medie câte trei persoane beneficiare de ajutor social. Locaţiile unde s-a lucrat au fost: str. Al. Russo, Fabricii, str. Cimitirului, C.A. Rosetti, Cubic, etc.

  De asemenea, a mai fost organizată o acţiune în colaborare cu lucrători de la D.S.P. în P-ța. Libertății nr. 13 și str. I. Ghica nr.38, privind salubrizarea și igienizarea zonei.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img