More


  Agenții economici își pot școlariza viitorii muncitori

  - Advertisement -

  Operatorii economici au posibilitatea de a solicita școlarizarea în învățământul dual și în învățământul profesional, pentru anul școlar 2020-2021. Ministerul Educației Naționale a publicat Calendarul etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul dual și în învățământul profesional, pentru anul școlar 2020-2021.

  O mână de ajutor întinsă angajatorilor
  În condițiile în care forța de muncă este din ce în ce mai greu de găsit, agenților economici li se oferă posibilitatea de a-și școlariza viitorii muncitori. În acest sens, se pot implica în susținerea elevilor în învățământul dual sau profesional astfel încât, elevii, după încheierea studiilor, să poate fi angajați.

  Modelele de solicitare de școlarizare, calendarul etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021, lista calificărilor profesionale și alte informații utile pentru operatorii economici pot fi accesate pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare sau pe pagina web www.alegetidrumul.ro la secțiunea Noutăți.

  Învățământ dual și profesional
  Pentru învățământul dual, operatorii economici interesați transmit, până la data de 22 noiembrie 2019, la Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, solicitările de școlarizare în învățământul dual. Solicitările se transmit prin e-mail la adresele registratura.cndipt@gmail.com, respectiv isjsm@satmar.ro.

  Pentru învățământul profesional, operatorii economici înaintează unităților de învățământ profesional și tehnic partenere solicitările de școlarizare, până în data de 22 noiembrie 2019.

  În absența unui partener tradițional al operatorului economic cu o unitate de învățământ profesional și tehnic, operatorul economic transmite solicitarea de școlarizare la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, prin e-mail la adresa isjsm@satmar.ro sau la numărul de fax 0261713441.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img