More


  ALEGERI PREZIDENȚIALE. MAREA FINALĂ. S-au deschis urnele

  - Advertisement -

  Marea Finală a alegerilor prezindențiale se desfășoară astăzi. Românii își vor alege președintele pentru următorii cinci ani. Alegătorii vo avea de ales, în turul doi la prezindențiale, între candidatul PSD, Viorica Dăncilă, și actualul președinte.

  Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00

  Secțiile de vot s-au deschis ora 7.00 și se închid la ora 21.00. Votează și cetățenii români din străinătate.

  Pentru turul doi la prezidențiale, românii vor avea în față un singur buletin de vot pe care sunt trecuți cei doi candidați în ordinea în care au fost trași la sorți.

  Buletinele de vot vor avea patru pagini: prima pagină de prezentare, a doua pagină cu cei doi candidați, iar ultimele pagini vor fi goale.

  Cum se va vota

  Când sătmărenii se vor prezenta la urne vor prezenta buletinul de identitate, după care vor semna și vor primi ștampila de vot și buletinul de vot.

  În incinta cabinei de vot, alegătorul va pune ștampila votat doar pe un singur candidat.

  Dacă ștampila este pusă pe mai multe căsuțe buletinul de vot va fi anulat. Pot vota, la orice secție, orice cetățean român a cărui drept de vot nu a fost suspendat sau anulat printr-o sentință judecătorească.

  Bine de știut: cei care nu se pot deplasa, pot cere urna mobilă acasă. Cererea scrisă trebuie făcută cel târziu cu o zi înainte de alegeri și trebuie însoțită de acte care să dovedească faptul că nu vă puteți deplasa.

  Situația în județul Satu Mare

  Pentru alegerile prezidențiale din acest an, în judeţul Satu Mare sunt organizate 337 secţii de votare, cu 3 mai mult decât la procesele electorale anterioare.

  Numărul de alegători înregistraţi pe listele electorale în judeţul Satu Mare este de 314.740 iar numărul total de buletine de vot primite este de aproximativ 350.000. Pe lângă acestea, judeţului Satu Mare i s-au mai repartizat 337 ştampile de control, 1.685 ştampile VOTAT (câte 5 pentru fiecare secţie), peste 320.000 de timbre autocolante cu inscripţia “VOTAT”.

  Paza secţiilor de votare este realizată cu personal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv 829 funcţionari publici cu statut special aparţinând Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţiei Prefectului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img