More


  INVESTIȚIE. Alu Menziken se extinde la Medieșu Aurit

  - Advertisement -

  Fabrica nu reprezintă un pericol nici pentru mediu, nici pentru sănătatea medieșenilor

  Fabrica Alu Menziken din Medieșu Aurit nu reprezintă pericol nici pentru mediul înconjurător, nici pentru sănătatea medieșenilor. Acest aspect a fost reliefat în cadrul dezbaterii publice organizată ieri la sediul Primăriei Medieșu Aurit cu privire la obținerea autorizației integrate d emediu pentru proiectul Fabrica pentru producția de extrudate din aluminiu și topitorie.

  La dezbaterea publică de ieri de la sediul Primăriei Medieșu Aurit au participat, pe lângă reprezentanții firmei Alu Menziken, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului, a Gărzii de Mediu, reprezentanți locali dar și, nu în ultimul rând, primarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok.

  Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului au arătat, încă din capul locului, că nu sunt motive pentru ca autorizația de mediu să nu fie eliberată.

  În continuare, consilierul Alu Menziken, Mircea Mănescu, a prezentat proiectul pentru care s-a solicitat autorizația integrală de mediu, și anume Fabrica pentru producția de extrudate din aluminiu și topitorie. S-a arătat, astfel, că Alu Menziken are în vederea extinderea activității prin realizarea acestei fabrici. S-a arătat, tot cu aceeași ocazie, că fabrica din Medieșu Aurit nu poluează exceisiv nici în aer, nici la sol, nici în subsol. Nu intră în discuție nici măcar o poluare fonică.

  În această situație, ca și o concluzie, firma Alu Menziken nu pune în pericol nici integritatea mediului înconjurător, nici sănătatea cetățenilor din comuna Medieșu Aurit.

  De asemenea, dr. Eugen Gurzău a arătat că, în urma cercetărilor făcute la fața locului, fabrica Alu Menziken nu pune în pericol nici sănătatea angajaților proprii.

  Astfel, firmei Alu Menziken i se va elibera aproape sigur autorizația integrală de mediu pentru extinderea activității de rpoducție prin realizarea proiectului Fabrica pentru producția de extrudate din aluminiu și topitorie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img